Izvor: HAPPYBSC
13.02.2024 u 02:50
0

GODIŠNJICA SMRTI VELIKE DIVE SRPSKOG FILMA: Ime je menjala više puta, a zbog velike traume je osedela u nekoliko minuta

Rahela Ferari rođena je 1911. godine u jevrejskoj porodici, a detinjstvo je provela u Zemunu. Pravo ime bilo joj je Rosa Frojnd.

Već sa 20 godina počela je da nastupa u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, gde je provela narednih 10 godina. Te 1941. godine prešla je u Beograd, ali tokom Drugog svetskog rata nije igrala. Zbog jevrejskog porekla i odbijanja da nosi žutu traku oko ruke, morala što pre da se sakrije. Kasnije je otkrila da je to činila po tavanima i podrumima na periferiji Beograda, a nekad je za to morala i da plaća

 

AUKCIJA STVARI ELTON DŽONA: Aukcijska kuća Kristi ponudila je na prodaju oko 1.000 stavki britanske pop zvezde

 

Tokom sakrivanja u Žarkovu krila se pod imenom Ruža, a predstavljala se kao vojvođanska glumica. Jedne noći joj je na vrata zakucao Gestapo. Ubrzo, shvativši da nema kud, odlučila je da otvori vrata, a jedina komšinica koja je znala za njen pravi identitet verovatno joj je tada spasila život.

WIKIPEDIA
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter