Izvor: Mondo
16.03.2024 u 07:57
0

ODALA JE TAJNE KEJT MIDLTON I ODMAH SE UBILA: Kako je MEDICINSKA SESTRA PRINCEZE prevarena i evo šta nije smela nikako reći

Fotografija koju je pre nekoliko dana objavila Kejt Midlton pokrenula je medijsku lavinu, a zatvorenost kraljevske porodice podsetilo je na tragičan događaj u kome je medicinska sestra sebi oduzela život.

Britanska kraljevska porodica našla se u žiži interesovanja nakon što je Kejt Midlton objavila fotošopiranu fotografiju za Dan majki. Novinske agencije su fotografiju odmah povukle zbog činjenice da nje slikom „manipulisano“. Ubrzo po skandalu princeza od Velsa se oglasila i izvinila zbog zabune koju je fotografija izazvala.

Odgovornost za obrađenu fotografiju je preuzela princeza, a ne osoblje Kensingtonske palate kako se i očekivalo. Pretpostavlja se da je razlog ovakvog postupka jedna tragedija iz prošlosti.

Medicinska sestra Džasinta Saldanha (46) iz Indije oduzela je sebi život 2012. godine, tri dana nakon što je nasela na „šalu“ dvoje australijskih radijskih voditelja koji su se pretvarali da su kraljica Elizabeta i Čarls kako bi saznali informacije o princezi od Velsa, u to vreme vojvotkinji od Kembridža. Kejt je u tom periodu bila hospitalizovana u bolnici kralja Edvarda VII u Londonu, zbog jutarnijih mučnina tokom prve trudnoće.

Ona je poziv za koji je verovala da dolazi od strane kraljevske porodice preusmerila koleginici koja je čuvala Kejt. Nakon što je saznala da je u pitanju prevara, Džasinta je pala u očaj, a cela priča se završila tragično.

Kako više nije mogla da se nosi sa pritiskom da je upravo ona kriva za otkrivanje informacija o princezi. medicinska sestra je sebi oduzela život. Ova tragična smrt nedužne žene i dalje progoni Kjet i Vilijama. Oni su nakon svega bili odlučni u nameri da se niko ko radi za njih ili brine o njima ne sme da bude javno ponižen.

Kako je došlo do tragedije?

Džasinta je te noći, 4. decembra 2012. godine, kada je primila kobni poziv, radila noćnu smenu, a do tragedije je došlo samo tri dana nakon toga. Tada je dvoje radisjkih voditelja, Mel Greg i Majk Kristijan, iz radio stanice „2Day FM“ u Sidneju, nazvalo bolnicu u pet sati i 30 minuta, te se lažno predstavili.

Oni su se predstavili kao Elizabeta Druga i u to vreme princ od Velsa Čarls. Verujući da su zaista u pitanju oni, medicinska sestra je prosledila poziv koleginici. Voditelji su sa drugom medicinskom sestrom koja se brinula o Kejt razgovarali o njenom zravstvenom stanju i taj razgovor je stanica emitovala.

Odmah sutradan, kada je uvidela da je u pitanju bila prevara, Saldanha je svojoj koleginici putem mejla uputila izvinjenje, ali i rekla da je jako zabrinuta zbog čitave situacije.

Za sve sam ja kriva i osećam se jako loše zbog ovoga u šta sam vas uplela. Molim vas, prihvatite moje izvinjenje. Ako bih mogla da uradim bilo šta da to popravim, učnila bih to sama, ali sve je u njihovim rukama bolnice“, napisala je u mejlu.

Griža savest joj nije dala mira pa je Saldanha sledećeg dana uputila drugi mejl ostalim kolegama i šefici.

Jako mi je žao što sam narušila bezbednost, spremna sam na svaku kaznu, molim vas, ne smatrajte drugu medicinsku sestru odgovornom za ovo„, pisalo je u drugom mejlu.

Kako prenosi Gardijan, nadležni organi su odmah pokrenuli istragu u vezi sa slučajem. Medicinska sestra koja je razgovara sa voditeljima je u istrazi na Kraljevskom sudu pravde u Londonu istakla kako je zaista mislila da se radi o kraljici, ali je sa druge strane bila zabrinuta jer je bilo jako rano. U jednom trenutku je shvatila da je u pitanju šala i odmah je prekinula poziv.

„Bila je brižna majka i supruga“

Džastintin suprug Benedikt Barboza je ranije patologu rekao da, koliko on zna, njegova supruga nije patila od depresije ili bilo kakve psihijatrijske bolesti, niti je pokušavala da naudi sebi. Opisao ju je kao „brižnu suprugu i majku punu ljubavi“ koja je „dirnula srca svih koje je upoznala“, što dokazuje broj zahvalnica koje je dobijala od pacijenata, prenosi Gardijan.

Barboza, zajedno sa njihovih dvoje dece od 16 i 18 godina, je živeo u Bristolu, a njegova supruga je boravila u smeštaju dok bi radila u londonskoj bolnici. Prema njegovim rečima, oni su se čuli svaki dan, tako da mu je bilo veoma čudno kada se 6. decembra nije javljala na telefon. On je naredni dan kontaktirao njenog kolegu koji je proverio Saldanhinu sobu i pronašao njeno telo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter