Izvor: B92
03.03.2024 u 09:02
0

ONA JE PREDSTAVNICA SRBIJE NA EVROVIZIJI: Ko je Teya Dora koja će nas predstavljati u Švedskoj?

Završeno je takmičenje za Pesmu za Evroviziju, a pobednik je Teya Dora.

Ove godine će Srbiju u Malmeu predstavljati pesma „Ramonda“.

Ona je dobila najviše poena sturčnog žirija, dok je po glasovima publike bila druga.

Inspiraciju za numeru „Ramonda“ našla je u cvetu Natalijana ramonda koji je endmeska biljka centralnog Balkana.

Evrovizija će se održati u Malmeu u Švedskoj od 7. do 11. maja. Nakon pobede Loreen sa pesmom „Tatto“ odlučeno je da domaćin ponovo bude ova zemlja.

Iako je važila za jednog od favorita, kaže da nije očekivala pobedu.

„Nisam očekivala. Ljudi su prepoznali, iskrenost, emociju i tu simboliku, koliko je jak naš narod, volela bih da pesma zaživi posle ovoga“, rekla je ona.

Ipak, kaže u jednom trenutku je shvatila da je ona može biti pobednica.

„Kada mi je Marija (Šerifović) dala 12 poena već sam znala da sam pobedila. Inače, na binu sam izašla sa žvakom u ustima. Baš sam bila zbunjena. Sve ovo je neočekivano bilo za mene. Kada je krenulo glasanje, osetila sam se da sam otišla kući, ali sada polako kapiram šta mi se dešava. Nisam još stigla da vidim ko me je sve zvao“, dodala je ona u obraćanju nakon proglašenja pobenika Pesme za Evroviziju.

Dodala je da se nada da će Evropa prepoznati simboliku i značaj pesme. „Ne mora ni da prepozna, ali dovoljno je da zna“, rekla je Teya Dora.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter