Izvor: INDEX.HR
16.12.2023 u 13:39
0

PORUKA TALULE VILIS LOMI SRCE: Uvek sam u sebi prepoznavala Brusa, samo da imamo još vremena

Talula Vilis, ćerka Brusa Vilisa, u velikom tekstu za Vog govorila je o svom ocu, njegovoj demenciji i svom mentalnom zdravlju. Iako se godinama držala po strani i dalje od medija, sada je ispričala kako se ona nosi s Brusovom dijagnozom.

U eseju za magazin dotakla se trenutka kada su saznali da Brus boluje od afazije, a zatim i da je to samo obeležje frontotemporalne demencije, zbog koje sve manje prepoznaje ljude oko sebe i koja utiče na njegove kognitivne sposobnosti i ponašanje

MUKE IVANE DUDIĆ: Poznata glumica otkrila kakve NERPISTOJNE PONUDE dobija

Trenutak koji ju je rasplakao

Talula je isprva njegovu bolest negirala, na šta, kako kaže, sada nije ponosna, no nije mogla da se nosi s tim. U leto 2021. bila je na venčanju na kojem je mladin otac držao govor i tada je shvatila da ona to nikad neće doživeti.

„Odjednom sam shvatila da nikada neću doživeti ovaj trenutak. Da moj otac neće pričati o meni na mom venčanju – i bilo je to porazno. Ustala sam od stola, izašla i plakala“, ispričala je.

Svaki put kad posećuje oca pravi što više fotografija, sve njegove glasovne poruke čuva na hard disk i želi da stvori kolekciju svega vezanog za njega kao uspomenu.

„Srećom, demencija nije uticala na njegovo kretanje. Uvek ga mogu pronaći u kuhinji, dnevnom boravku ili kancelariji. Nedavno sam u kancelariji pronašla komad papira na kojem je napisao: ‘Majkl Džordan.’ Volela bih da znam šta misli. Za sada zna ko sam kada uđem u sobu i sav se ozari“, rekla je te dodala:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by tallulah (@buuski)

„Kada govorim o ocu, stalno iz sadašnjosti odlazim u prošlost, a to je zato što još uvek gajim nade. Uvek sam u sebi prepoznavala delove njegove ličnosti i znam da bismo se odlično slagali i bili neverovatno dobri prijatelji – samo da imamo više vremena.“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter