Izvor: Index Magazin
19.04.2023 u 10:16
0

Najlepša plaža na svetu je i NAJOPASNIJA: Na njoj ne smete da se kupate jer RIZIKUJETE SMRT

Tripadvisor je objavio listu najlepših plaža sveta u 2023., a na četvrtom mestu našla se plaža na Islandu poznata po surovom okruženju i mračnoj istoriji.

Tripadvisor je objavio listu najlepših plaža sveta u 2023., a na četvrtom mestu našla se plaža na Islandu poznata po surovom okruženju i mračnoj istoriji.

Plaža Rejnisfjara

Plaža Reynisfjara u Viku na Islandu proglašena je najlepšom u Evropi, ali ovo nije plaža u kojoj ćete uživati u sunčanju i kupanju. Ova turistička atrakcija poznata je po crnom pesku koji je nastao izlivanjem lave u okean i okružena je visokim stenama, a jake morske struje uzrokuju talase visine do 40 metara.

Fanovi serije „Igra prestola“ prepoznaće je kao jednu od lokacija sa snimanja, a plaža smeštena na južnoj obali Islanda zapravo skriva mračnu istoriju. Naime, brojni turisti na ovoj su plaži izgubili su živote pokušavajući da snime savršenu fotografiju.

Plažu zapljuskuju jaki talasi severnog Atlantika koji dolaze u nepredvidivim razmacima, a turisti koji se previše približe vodi rizikuju da ih talasi odnesu na stene, zbog čega je najbolje diviti se njenoj lepoti s obale.

Najlepše plaže sveta

Prvo mesto na listi najlepših plaža sveta u 2023. zauzela je brazilska plaža Baia de Sancho do koje se dolazi spuštanjem na kamenim stepenicama, a krasi je savršen beli pesak i tirkizno more, a ostale rangirane plaže možete pogledati ovde.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter