Izvor: Klix.ba
29.06.2020 u 21:48
0

Rešite se mrava i komaraca uz jednostavan trik

Pojava mrava u kući, najčešće u kuhinji nikome nije zanimljiva. Mnogo je načina na koji se možete rešiti mrava, ali jedan od najdelotvornijih je cimet. Pomoću cimeta možete se rešiti i mrava, ali i komaraca, savetuju stručnjaci.

Još u davnim vremenima cimet su u Egiptu koristili za mumificiranje leševa, a arapski doktori su ga takođe koristili za zaceljivanje rana i uklanjanje plesni.

OVO VAS SIGURNO INTERESUJE!

Dr Stevanović UPOZORAVA: Promenila se STAROSNA STRUKTURA obolelih

Tači: Ako se potvrdi optužnica, podnosim ostavku

SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA U AMERICI! Trampu BANOVALI nalog zbog GOVORA MRŽNJE!

PONOVO HAOS U BUDVI: Pogledajte snimak DEMOLIRANE zgrade Opštine! (VIDEO)

Ako su vam biljke prekrivene gljivicama, pospite ih mlevenim cimetom i one će nestati. Ako se pored biljaka, na zemlji, pojavio beli premaz, pospite ga cimetom i lagano izmešajte. Ovo će sprečiti da se gljivice razmnožavaju.

Ako ste prilikom rada u bašti slučajno oštetili zdrave biljke što pre ih pospite mlevenim cimetom i začin će brzo regenerisati oštećena mesta.

SAZNAJTE JOŠ

ŠTA KUVAMO DANAS: Ništa, danas je na meniju kralj rakija – VIŠNJEVAC! A evo i recepta iz 19. veka!

DETALJI NOVOG TESTIRANJA NOLETA I JELENE!

Britanski naučnici: Lek za HIV bez koristi obolelim od korone

Ukoliko sadnicu posipate cimetom neposredno pre stavljanja u zemlju, biljka će se brže ukoreniti i lepše će rasti i razvijati se. Kako biste bili sigurni da mlade biljke nisu napadnute bolestima, pripremite organsko sredstvo s cimetom protiv gljivica. Stavite dva izmrvljena aspirina u pola litre vode i dodajte jednu kašičicu cimeta. Pomešati i ostaviti da stoji dvanaest sati. Nakon toga procedite u posudu.

Većina ljudi voli miris cimeta, ali insekti ga ne vole. Dakle, ukoliko vaše biljke napadnu mravi ili se oko njih skuplja puno komaraca, bacite na njih malo cimeta i vaši „gosti“ će brzo nestati.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter