Izvor: Nezavisne
26.06.2020 u 22:30
0

AKO STE PLANIRALI DA IH POSETITE: Ovih PET EVROPSKIH država nemaju AERODROM (GALERIJA)

Neke manje zemlje nemaju aerodrome, a mi izdvajamo pet država u Evropi koje ne mogu da se pohvale pistom sa koje poleću i na koju sleću avioni.

1. Vatikan

Najmanja je država na svetu s površinom od 0,44 kilometara kvadratnih. Nema svoj aerodorm jer se nalazi unutar Rima koji ima dva međunarodna aerdoroma..

2. San Marino

Još jedna država koja nema aerodrom, a ne okružuje je urbani grad, kao što je slučaj kod Vatikana. Bez obzira, aerodorm „Federico Fellini“ udaljen je samo 15 kilometara.

3. Monako

S jedne strane Francuska, a s druge Sredozemno more, Monako je druga najmanja država na svetu. Ljudi avionom obično sleću na aerodrom u Nici na Azurnoj obali u Francuskoj.

4. Lihtenštajn

Mala država nalazi se na granici Austrije i Nemačke. Najbliži aerodorm je u Švajcarskoj, St. Gallen-Altenrhein. Ova zemlja ima najviši BDP po glavi stanovnika te se može pohvaliti da je među onima koje imaju najmanji javni dug.

5. Andora

Mala država između Francuske i Španije smeštena je na Pirinejima. Glavni grad je Andora la Velja, koji je ujedno i najviši glavni grad u Evropi. U razmaku od tri sata postoji pet aerodorma u Španiji i Francuskoj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter