Izvor:
14.04.2017 u 07:21
0

SIRĆE IZJEDA SVOJU FLAŠU: Jovan objasnio šta to znači, i šta je ljubav!

Biograf patrijarha Pavla Jovan Janjić, otkrio je učesnicima pete sezone najgledanijeg rijalitija "Parovi", šta zaista znači ljubav.

On je rekao da je ljubav najviša vrlina koju čovek poseduje i da ona treba uvek da se deli sa drugima.

Flaša je u tom slučaju telo naše. Sve što je loše u nama nas izjeda. Čoveka čine telo i duša. Čovek kada umre, za njegovo telo se kaže da je leš. Vidite kako se to razdvoji, jer kad se razdvoje duša i telo, to više nije čovek. Mi nesvenso verujemo, čim palimo sveću za mrtve, da negde ima života, i zato se molimo za njega. Čovek je stepenovan, a njegov život je određen da napreduje. Čovek će se duhovno uspinjati uzrastanjem na vrlinama. Prva vrilina je smirenje, čovek mora da izgradi mir u sebi, jer čim ga ima u sebi može da izgradi i sa drugi. Druga vrlina je milosrđe, a najviša vrlina je ljubav. Ljubav je da volimo sve ljude, ljubav nije samo muškarac i žena. Ljubav je da volimo sve što nas okružuje. Patrijarh Pavle je rekao da nada prelazi u ostvarenja, vera u znanje, a ljubav nema u šta da pređe, jer je to najviši nivo, i ona može samo da se deli i razmnožava. Sve što se deli se umanjuje, samo ljubav kada se deli, ona se razmnožava – rekao je Jovan.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter