Izvor: alo.rs/BSC Happy
16.11.2023 u 11:16
0

„UBICO, NEMA TI VIŠE NORMALNOG ŽIVOTA, BEŽI ODAVDE“: Šta je Laušević rekao o kobnoj noći

Život glumca Žarka Lauševića obeležile u brojne uloge ali i dvostruko ubistvo. U noći između 30. i 31. jula 1993. godine, on i njegov pet godina stariji brat Branimir - Mili, učestvovali su u tuči u blizini podgoričkog lokala "Epl".

Žarko (33) je kobne noći iz svog pištolja CZ-99 ubio Dragora Pejovića (20) i Radovana Vučinića (21) i ranio Andriju Kažića. Zbog dvostrukog ubistva osuđen je na 15 godina zatvora. Ta je presuda, posle žalbi, potvrđena 1994. godine, a kaznu je izdržavao u Spužu i Požarevcu. Posle ukidanja presude Saveznog suda, na ponovljenom suđenju u februaru 1998. godine izrečena mu je kazna od četiri godine zatvora. Budući da je u tom trenutku već izdržao četiri i po godine, pušten je na slobodu. Ubrzo posle toga, u strahu od krvne osvete, otišao je u SAD.

Sve što se dogodilo Žarko je opisao u knjizi „Godina prođe, dan nikad“

– Naravno, ja nisam slobodan čovekČovek koji je ubio nikada više ne može biti slobodanSloboda više nikada ne može biti moja reč. Sloboda je pravo drugih da kažu šta misle o meni, sloboda je da me slobode, svojataju, mrze i mrcvare. A ja sam više i ne znam šta uopšte i znači ta reč, je li to možda samo sećanje da sam jednom kao dete trčao oko biljarde i bio srećan ili je sloboda onaj trenutak kada sam odlučio da napišem ovu knjigu.

POSLEDNJI POKLON PUBLICI ŽARKA LAUŠEVIĆA: Najemotivniji trenutak njegove karijere (VIDEO)

– Pitaš me za suđenje, ne znam šta da ti kažem. Zavidim svima u sobi, bez obzira na visinu kazne, izuzev nesrećnom Nikoli koji je sve izgubio. Meni ni kad izađem odavde više nema normalnog života u ovoj zemlji. Je li to privilegija slave? Ovi ostali u sobi su manje popularni od svojih zločina i svi će im zaboraviti grehe, moje grehe će uvek moći da osveži neki gledalac jednom jedinom duhovitošću iz 17. reda i veka.

KAKVA PORUKA ŽARKA LAUŠEVIĆA: Upamtite ove reči! (VIDEO)

 Ubico, ta reč uvek s lakoćom skine slabašnu skramu sa mojih leđa i ovde, neizgovorena. Ovde se ta reč ćuti, jer uvek ima povratno dejstvo. Ovde se ni reč „zločin“ ne pominje, kaže se „delo“. Kad si delo napravio? Koliko je prošlo od tvog „dela“? Mi tek ovde postanemo humani, pažljivi jedni prema drugima. Hteo sam da bežim makar slovima odavde, ne ide. Oprosti, kao da mi bude lakše kad se požalim, a samo se prijatelju smeš isplakati. Ne dao ti Bog da se požališ na zlo onom ko ti zlo misli, većega mu dobra ne možeš napraviti – napisao je legendarni Laušević u svojoj knjizi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter