Izvor: ALO
17.09.2021 u 12:08
0

CECA ČEKALA 30 GODINA DA BI SE SLIKALA SA NJIM: Pevačica je ostala fascinirana Minjom Subotom (FOTO)

Legendarni voditelj Minja Subota prerminuo je izneneada u 82. godini života

 PROČITAJTE JOŠ: POSLEDNJI INTERVJU MINJE SUBOTE: Dobio je veoma značajnu nagradu, a ovako je tada GOVORIO!

Jednom prilikom Ceca Ražnatović slikala se sa Minjom, idolom svog detinjstva, a tada nije krila oduševljenje. Ona je na Instagramu 2017. godine objavila fotografiju sa Minjom koji ju je zagrlio, a oboje su bili nasmejani.

– Idol iz detinjstva, živa legenda, Minja Subota… Čovek izuzetne harizme i energije… Fascinirana – napisala je tada u opisu fotografije pevačica.

Podsetimo, Minja je rođen u Sarajevu 08.11.1938. godine. Bio je član Udruženja kompozitora Srbije, Udruženja muzičara džeza, zabavne, pop i rok muzike Srbije i USUFa Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: ŽELJKO SVE ODUŠEVIO POTEZOM! Prvi susret mališana Zorana Šijana i Ražnatovića, ponosna tetka objavila fotografiju i sve raznežila prizorom (FOTO)

Kao kompozitor, napisao je mnoge kompozicije zabavne muzike i šansona, a kao vokalni solista snimio veliki broj ploča iz ove oblasti u Jugoslaviji i Rusiji. Kompozicije su mu izvođene na mnogim festivalima: „Beogradsko proleće“(nagrada žirija novinara), „Beogradsko proleće“ dečja pesma (nekoliko nagrada žirija),“Festival vojničke pesme“…

U kompozitorskom opusu za decu, komponovao je na stihove naših najistaknutijih pesnika pesme, koje se danas pevaju u predškolskim ustanovama i školama i postale su deo dečje muzičke literature, a generacije su odrastale uz njih.

Između ostalih to su pesme: „Deca su ukras sveta“,“Išli smo u Afriku“, „Rekao sam brezi i topoli“, „Telefonijada“, „Povrćijada“, „Kolo“, „Razbole se lisica“… U Republici Srpskoj bio je voditelj „Nedeljnog popodneva“ BN televizije i autor i voditelj dečje serije „Mali zmajevci“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter