Izvor:
08.09.2016 u 21:43
0

EKSKLUZIVAN INTERVJU ZA HAPPYTV.RS: Tijana Dapčević otkriva šta su to „HAPPY ZVEZDICE“

Ime Tijane Dapčević se, pored svih njenih hitova i dosadašnje pevačke karijere, nekako uvek pominje kada se priča o talentovanoj deci i programima koji su njima namenjeni. Rekli bi mnogi "ona nekako ume sa njima", a o muzičkom obrazovanju da ne pričamo! Zato i ne čudi da je baš ona dobila poziv nacionalne televizije Happy da uređuje jednu emisiju u kojoj će se takmičiti talentovana deca.

Specijalno za portal happytv.rs Tijana je priznala da se jako raduje susretu sa decom, kao i tome što je dobila priliku da radi na ovakvom projektu.

Dobila sam poziv od čelnih ljudi televizije Happy da uređujem novi format u kome će se takmičiti deca od 4 do 14 godina, a koji će krenuti krajem oktobra ili početkom novembra i zvaće se "Happy zvezdice". U njemu će moći da učestvuju svi mališani koji vole da se druže, da pevaju i koji, pre svega, vole scenu. Prijave za ovaj šou su već počele, a za nekoliko dana ćemo objaviti i termine kastinga.

Da li je teže raditi sa decom, ili sa odraslima?

Mnogo je teže raditi sa odraslima, zato što sa decom u startu dobiješ iskrenost i neiskvarenost, a možeš da ih oblikuješ bez ikakvih zadrški. To govorim iz ličnog veoma velikog iskustva u radu sa decom.

Možeš li odmah da prepoznaš dete koje je "rođeno za scenu"?

Definitivno odmah, treba mi samo deset sekundi. Prva stvar koja je tu važna jeste da li je to dete spremno da izađe na scenu, to je ono što je najbitnije. Drugi segment je da je to dete talentovano, odnosno da je "dijamant koji može da se brusi" i sa kojim može da se radi.

Da li može dete da postigne nešto, iako nije na prvi pogled talentovano, ali marljivo radi na sebi?

Apsolutno, ali i to treba prepoznati, a ja to znam.

Desi li se nekad da te male "radilice" na kraju ispadnu uspešnije od dece koja su u startu možda talentovanija od njih?

Moja maksima oduvek je da je formula za uspeh "1 odsto talenat, a 99 odsto rad". Možeš da budeš beskrajno talentovan, ali ako ga ne neguješ,odnosno ne radiš na sebi, onda ne možeš ništa da postigneš.

Da li je za decu stresno izlaženje pred žiri i da li taj stres može da ih sputa u daljem napredovanju?

Ne mislim tako, zato što je to samo jedan segment u detinjstvu koji može deci samo da pomogne, da ih ojača. Takmičenje "Happy zvezdice" neće biti tako stresno i neće im nabijati tenziju, oni će se više družiti i zabavljati. Radićemo na tome da se ta deca oslobode na sceni.

Koje pesme će pevati?

Ja insistiram na tome da deca pevaju pop muziku i dečije pesme. Što se tiče scenskog nastupa, njima ćemo dozvoliti da sami odluče da li će ga imati, mada je to zbog celokupnog utiska bolje.

Zabranjeno je svako preuzimanje teksta u celini, ili njegovih delova bez navođenja izvora.

HappyTv.rs
Foto: Facebook/ Tijana Dapcevic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter