Izvor:
21.09.2016 u 22:07
0

EKSKLUZIVNO ZA HAPPY TV: Halid Muslimović će pevati na turskom SA NAJPOZNATIJOM turskom glumicom, a evo sa kim bi najviše voleo da snimi duet!

Žario je i palio scenom bivše Jugoslavije, posebno osamdesetih godina. Bio je prepoznatljiv po plavom čuperku, po kome je dobio i nadimak, a na koji su devojke padale. Četrdeset godina je na sceni, na kojoj i daje traje, i nema nameru da posustane. Ima želju da pomogne mlađima od sebe, koji kreću muzičkim vodama. Gostovao je u Maldivima, a nije mu prvi put da se pojavljuje u nekom muzičkom šou tamičarskog tipa, bivao je ranije u nekima i član žirija i učesnik.

On je Halid Muslimovič, jedna od najvećih muzičkih legendi eksjugoslovenskog prostora. Toliko je kultnih pesama ostavio iza sebe, da prosto ne možete u trenutku ni da se sette svih, a posebno je teško među njima odabrati najbolju, jer skoro svaka je fantastična priča za sebe. U ekskluzivnom intervjuu, za naš portal, Halid se najpre osvrnuo na svoje početke:

Moja muzička, pa i životna putanja je bila jako neobična i krivudava. Ja nisam počeo kao narodnjak, već sam više bio u pop-rok fazonu. Parni Valjak, Čola, Bijelo Dugme, to je bila muzika moje mladosti. Svirao sam i gitaru. Kasnije sam prešao na narodnjake, najviše sam voleo da pevam Šabana, Ljubu. Pevao sam čak i ženske pesme, pogotovo Nadu i Silvanu. Ta moja raznovrsnost i muzička svestranost mi je pomogla da izoštrim čulo za kvalitet, tako da veoma lako prepoznam nijanse i mogu odmah da detektujem kič i šund, ali i da prepoznam kada je nešto stvarno dobro.

Na pitanje ima li u njegovim pesmama autobiografskih elemenata i koju bi pesmu izdvojio kao najomiljeniju, Halid odgovara:

Sve moje pesme su autobiografske, pa i Jarane, jarane (smeh). Ja ne bih mogao da pevam neku pesmu, ako nije autobiografska, i ukoliko ne izbija iz moje duše. Muzika za mene nije puki posao na kome zarađujem, već stil života i moja velika ljubav. Zato bih za mene bila prevara da pevam neku pesmu, koju ne osećam svojom svim srcem i dušom. Malo je poznato javnosti, da sam ja pre profesionalnog bavljenja muzikom, za ono vreme imao jako dobar posao i bio sam relativno situiran. Rešio sam da napustim tu sigurnost, i pođem muzičkim stopama, u neizvesnost, takoreći od nule. Otac se nikako nije slagao sa tim, ali ja sam bio tvrdoglav.

Karijera koju je kasnije izgradio, pokazala je da je taj njegov put u nepoznato bio pun pogodak. Ostvrario je svoje snove, obzirom da je postigao velike uspehe, radeći ono što neizmerno voli i za šta živi. Za čuveni plavi čuperak tvrdi, da je na prijateljski nagovor, hteo da napravi štos, a u početku nije delovalo da će po tome postati prepoznatljiv i da će to izazvati ogromnu popularnost. Na plavi čuperak su devojke padale kao lude, a uz smeh kaže da što se devojaka tiče je bilo svega i svačega. Osim lepih žena i devojaka, druženja i kafana, iz mladosti mu je u veoma lepom sećanju ostalo služenje vojnog roka u JNA 1981. godine. Godinu dana je služio, u Banjaluci i Skoplju, a kao velikom jugonostalgičaru i JNA i SFRJ su mu ostali u najlepšem sećanju. Nijednu pesmu ne bi mogao posebno da izdvoji, jer bi se ogrešio:

– Ne bih mogao da izdvojim nijednu pesmu iznad ostalih, jer kako se odlučiti da li je bolja Jarane, jarane, ili Slušaj majko moju pesmu, Častio bih sve jarane, Kao dilvji pas bez lanca, Znam za sve sam kriv, Učini bar jedan pogrešan korak…

– Duete nikada nisam naročito preferirao, imam ih svega nekoliko, ali kao profesionalac ni to ne bih odbio. Najviše bih voleo da uradim neki duet sa Vladom Georgievim, jer njegovu muziku izuzetno cenim, i njega kao vrhunskog muzičara. Naravno, da bi mi od narodnjaka, izuzetna čast bila da snimim duet sa legendarnim Šabanom Šaulićem.

A sad za kraj, megaekskluziva od Halida:

– Snimio sam dve pesme na turskom jeziku, koji je izuzetno težak. Imam snimljen duet, koji uskoro možete da očekujete, na turskom, sa njihovom trenutno najpopularnijom glumicom. Veoma je populrna sada i u Srbiji i na Balkanu. Neću vam otkriti njeno ime, ono je tajna dok pesma ne izađe u javnost, ali budite sigurni da če to biti senzacionalno i da je u pitanju kraljica turskih sapunica. Ukoliko pratite turske serije, sami naslutite o kome bi mogla biti reč – ostao je zagonetan Halid.

HappyTv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter