Izvor:
02.09.2016 u 15:56
0

„VESNA STJUARDESA“: Ona je pala sa 10.000 metara, a VELIKA ZVEZDA joj je posvetila PESMU! (VIDEO)

Avion JAT-a na letu 367 pao je 26. januara 1972. godine, iznad Srpske Kamenjice u Čehoslovačkoj (današnja Republika Češka) – pošto je emigrantski ustaški terorista postavio bombu koja je raznela DC-9-30.

Pad sa visine 10.160 metara bez padobrana jedina je preživela 22-godišnja stjuardesa Vesna Vulović, koja je ostala živa zahvaljujući tome što je bila vezana za svoje sedište u zadnjem delu aviona, koji je ostao spojen za toalete i pao na snegom pokrivenu planinu. Vesna nije ni bila predviđena za ovaj let, ali je menjala drugu stjuardesu koja se takođe zvala Vesna.

Vulovićeva je zadobila teške povrede, među kojima su bile i fraktura lobanje, obe slomljene noge i tri slomljena pršljena, od kojih je jedan bio zgnječen – zbog čeka je ostala privremeno paralizovana od pojasa nadole. Prohodala je nakon nekoliko meseci.

Vesna Vulović je primila titulu za Ginisov rekord od Pola Makartnija i postala je nacionalni heroj u Jugoslaviji tokom sedamdesetih.

Ono što je manje poznato jeste i da je te godine Vesni pesmu posvetila velika zvezda narodne muzike – Miroslav Ilić.

Diskografska kuća "Diskos" iz Aleksandrovca objavila je kao pesmu godine Ilićev singl "Vesna stjuardesa".

HappyTv.rs
Foto: YouTube Printscreen/WargamingNA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter