Izvor:
28.04.2017 u 15:53
0

ZEMUNCI POKUŠALI DA UBIJU MUŽA NADE OBRIĆ: Procurela poverljiva dokumenata srpske tajne službe


Bivši suprug Nade Obrić,
Aco Ivanović, devedesetih godina je održavao tesnu saradnju s poznatim beogradskim kriminalcima iz tog perioda. Svakodnevno je komunicirao sa članovima "zemunskog" i "surčinskog klana" (pupe u poverljivim dokumenatima srpske tajne službe), piše Kurir. Ivanović je takođe bio upoznat sa mnogim važnim specijalističkim operacijama Službe državne bezbednosti u inostranstvu.

Tadašnji policijski inpektor Miroslav Bižić, u to vreme "čovek DB-a" u policiji, pojavljuje se kao bliska veza sa Ivanovićem. Bižić je poznat po regrutaciji ljudi iz kriminalnog podzemlja za obavljanje "prljavih poslova".
Od tada potiču i bliske veze Ivanovića sa poznatim beogradskim kriminalcima, izmeđuo ostalog i sa Jusufom Bulićem Jusom Đorđem Božovićem Giškom.

U dokumentima srpske tajne polciije se navodi bliska veza Obrićkinog muža sa kriminalcima, koji su nekoliko godina kasnije osuđeni za ubistvo premijera Zorana Đinđića.
Iz dokumenata se može zaključiti da je na Ivanovićevu kuću bačena bomba 2002. zbog veze dva klana "zemunskog" i "surčinskog".

Ivanović je bio blisko povezan sa Ljubišom Buhom Čumetom, vođom "surčinskog klana". Njihova tesna povezanost je izazvala sumnju kod Dušana Spasojevića Šiptara, vođe zemunske kriminalne grupe. Spasojević je sumnjao da Ivanović obaveštava Buhu o planovima i aktivnostima zemunske grupe. To je bio povod podmetanja eksplozivne naprave u dvorište Ivanovićevog auto-servisa na Novom Beogradu avgusta 2002. od strane pripadnika "zemunskog klana".

Sumnja se da su eksplozivnu napravu postavili i aktivirali Dušan Krsmanović, Aleksandar i Miloš Simović, MIlan Jurišić i Nenad Šare, koji su kasnije i osuđeni za ovaj napad na pred Specijalnim sudom.

Nada Obrić se od Ivanovića razvela nakon petnaest godina braka, 2004.

Izvor: Kurir/Happytv.rs
Foto: Pinkm

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter