Izvor: 24sedam.rs
30.01.2024 u 08:17
0

BELIVUK OSLOBOĐEN ZA OVO UBISTVO: Krvavi zločin koji je zgrozio Srbiju

Vlastimir Milošević likvidiran je u blizini zgrade u kojoj je stanovao u Ulici 27. marta.

Ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u centru Beograda, 30. januara 2017. godine, za koje je bio osumnjičen a potom oslobođen Veljko Belivuk, prelomni je momenat u usponu kriminalnog klana kome se u Specijalnom sudu u Beogradu sudi za sedam ubistava, otmice, silovanje i nezakonito držanje droge i oružja.

Posle ubistva Miloševića i oslobađanja Belivuka i Miljkovića došlo je do konačnog zbližavanja Belivuka i Dijane Hrkalović, državne sekretarke u MUP koja je tada bila na vrhuncu moći. Njoj se, pored ostalog i za uklanjanje dokaza za ubistvo na šinama, sudi takođe u Specijalnom sudu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić označio je ubistvo na tramvajskim šinama kao trenutak od kojeg je počelo njegovo prisluškivanje.

– Prvi put kada sam izgovorio da ne razumem kako je moguće da se promenio DNK nalaz u vezi sa ubistvom na tramvajskim šinama, kreće moje prisluškivanje – rekao je Vučić.

Uprkos naizgled čvrstim dokazima, Belivuk se izvukao za ubistvo Miloševića spletom pogodnih okolnosti – ako u slučajnosti verujete. Ključne okolnosti bili su jedan policajac, koji je navodno kontaminirao dokaze na mestu zločina, i sudska veštakinja, koja je u poslednjem trenutku promenila svoj iskaz.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter