Izvor: Alo.rs/Republika
18.08.2023 u 21:24
1

„BIO JE LOKALNI KABADAHIJA, I POLICIJA JE OVO ZNALA“: Isplivala hronologija svirepog zločina

Nermin Sulejmanović na najsvirepiji način, potpuno hladnokrvno, ubio je tri osobe, isto toliko ih je ranio, da bi na kraju izvršio samoubistvo.

OTAC MONSTRUMA U TEŠKOM STANJU: Porodica trostrukog ubice iz Gradačca ne može da dođe sebi!

Osim svoje brutalnosti Sulejmanovićev čin je potpuno na površinu izbacio i svu šupljinu sistema.

Ni danas, sedam dana kasnije, sve okolnosti nisu kristalno razjašnjenje u priči o stravičnom gradačačkom događaju.

Ko je zapravo Sulejmanović, policija je od ranije dobro znala, a građani koje sretnete u Gradačcu uglavnom će vam tihim glasom isto reći. Potpuno narodski kazano, bio je to lokalni kabadahija koji je na gradskim ulicama sejao strah i trepet, umišljen i ubeđen da mu niko ne može ništa, a mirni i povučeni građani zaobilazili su ga u širokom krugu.

Sistem ga je poznavao kao kriminalca sa prilično debelim dosijeom, a da je bio sklon i porodičnom nasilju ukazivala je njegova nevenčana supruga Nizama Hećimović, koja će kasnije, nažalost postati njegova, ali i žrtva sistema koji ništa nije učinio da je usmeri na prave adrese i zaštiti na adekvatan način. Jedinu podršku joj je pružila tetka u čijem domu je pronašla utočište, ali, nažalost, svega nekoliko dana.

Sulejmanovića je poznavala i policija, a s pojedinima je bio i u privatnim kontaktima. Koliko je tačno takvih, pokazaće istraga, na koju se Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona poziva, a za jednu se već sigurno zna, te je ona pod suspenzijom sa radnog mesta jer uzoran policijski službenik u kontaktu sa kriminalcem ne može biti.

Naime, nakon trostrukog ubistva, on je putem društvene mreže Instagram održao „live“ obraćanje pratiocima, gde je potpuno hladnokrvno govorio o onome što je počinio. Takođe je odgovarao i na pitanja, a neki od njih su ga i otvoreno podržavali. Jedan deo Sulejmanovićevog obraćanja u kontekstu policije je posebno upečatljiv.

– Voleo bih još kojeg policajca, usput stići, ako uspem da ubijem i to je to. Vidiš koliko nam je hrabra policija. Kad zapucam beže. Aj’ sad, ćao – kazao je Sulejmanović u svom obraćanju, a nešto ranije je rekao da je pored Nizame ubio još „dva dušmanina“ te da se nada da je usmrtio i policajca jer je i na njega pucao.

Hronologija događaja

Sulejmanović je svoj brutalni zločin započeo u petak, 11. augusta 2023. godine, oko devet sati, kada je zakucao na vrata porodične kuće Nizamine tetke u kojoj se nesrećtna žena krila. Nakon toga je zajedno sa njihovom devetomesečnom bebom protivpravno lišio slobode, gde ju je počeo udarati. U tim trenucima, Nizamu je pokušao spasiti rođak, inače policajac, kojeg je Sulejmanović ranio. Nakon njihovog odlaska pozvana je policija, kojoj je za dolazak na lokaciju trebalo čak 21 minut. Za toliko su prešli put dug između dva i tri kilometra.

Oko deset sati, pretpostavlja se, da je Sulejmanović sa Nizamom i njihovom kćerkom stigao u vikendicu koja se nalazi u naselju Sibovac. Tu je nastavio svoj krvnički čin. Brutalno ju je pretukao, a zatim jednim hicem iz pištolja ubio. Smireno i hladnokrvno sve je snimao mobilnim telefonom, da bi zatim video postavio na društvenu mrežu Instagram. Gledaocima je poručio: „Sad ćete gledati ubistvo uživo“.

Nakon ubistva, Sulejmanović je Nizamu ostavio u dvorištu vikendice. Pozvao je prijatelja, kojem je rekao da spasi dete, objasnivši mu šta je uradio i na kojoj lokaciji. Potom seda u automobil te odlazi u centar Gradačca. Munjevitom brzinom prolazi gradom, a onda se i zaustavlja. U automobilu marke Volvo zatiče Denisa Ondera kojem kroz zatvoreni prozor vozila ispaljuje dva hica u glavu. Denis je živ, ali nakon dolaska u bolnicu gubi svoju bitku.

Svoj krvavi pohod Sulejmanović nastavlja pronalaskom Denisovog oca Džengiza Ondera, kojeg ubija takođe pucnjem iz pištolja. Zatim im odlazi u porodičnu kuću, gde zatiče Harisu Onder kojoj u predelu grudnog koša, opet pucnjem iz pištolja, zadaje povrede opasne po život.

Svestan da ostaje bez municije u to vreme već trostruki ubica ponovo seda u automobil, kreće se ka prodavnici opreme za lov i ribolov gde pod pretnjom pištoljem od prodavca traži metke kalibra devet milimetara. Prodavac, veoma brzo razumno raguje te mu umesto prave izdaje startnu municiju.

Nakon izlaska iz prodavnice, nastavlja sa svojim pohodom te otvara vatru na jedno policijsko vozilo u kojem ranjava policajca.

Sejući strah među građanima Gradačca, dok se policija bezuspešno nalazi u poteri za njime, svraća na jednu benzinsku pumpu gde toči gorivo. Nakon toga kreće na farmu izvan Gradačca, gde se oko 13 sati javlja uživo putem društvene mreže Instagram. U nekoliko minuta, potpuno smireno objašnjava šta je dotad uradio, naglasivši da planira nastaviti s ubistvima. Kaže i da je „upozoravao“ na to da će se nešto takvo desiti. U to vreme, prenos je pratilo okvirno 15 hiljada ljudi, dok ga je više stotina osoba u komentarima i podržalo.

Nakon obraćanja, odlazi u svoj automobil te isključuje prenos uživo. Paralelno se pojavljuje i informacija da ga je policija locirala, a krajnji ishod postaje neizvestan.

Shvativši da ga je policija opkolila, Sulejmanović oko 13.50 sati u svom automobilu izvršava samoubistvo pucnjem iz pištolja.

Koraci ispred policije

Prema dosadašnjim nezvaničnim informacijama iz istrage, Sulejmanović je ispred policije uvek bio nekoliko koraka, a njihova zajednička lokacija u konačnici je bila farma na kojoj su ga locirali i na kojoj je izvršio samoubistvo. Iza njega je pronađeno još pet neiskorišćenih metaka, kao i pištolj iz kojeg je počinio ubistva i samoubistvo. Za pištolj koji je nosio nije imao dozvolu.

Hronologiju događaja portal Klix.ba je kreirao na osnovu trenutno dostupnih informacija koje je ova medijska kuća dobila uglavnom nezvaničnim putem iz različitih institucija te same istrage koja je u toku, prenosi Republika.

Odgovor na pitanje šta je policija radila satima dok je Sulejmanović pravio neviđeni haos po gradu, još uvek je otvoreno. No, jedno je sigurno. Loš odgovor doveo je do toga da su u Gradačcu tri osobe brutalno ubijene, a isto toliko ih je ranjeno.

Svi koji su napravili propuste u svojim postupanjima moraju odgovarati, a ne baviti se ispraznim obećanjima građanima i upućivanjima reči da je bezbednosna situacija pod kontrolom. Jer ona to, očito, nije.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„BIO JE LOKALNI KABADAHIJA, I POLICIJA JE OVO ZNALA“: Isplivala hronologija svirepog zločina”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter