Izvor:
13.02.2019 u 10:44
0

ĆUPRIJA: Kod četiri osobe utvrđen viris gripa, još tri se nalaze na Infektivnom odlenju!

Načelnica Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje u Ćupriji dr Vesna Stefanović izjavila je danas da je u Pomoravskom okrugu kod četiri osobe utvrđen viris gripa, a još tri se nalaze na Infektivnom odlenju Opšte bolnice u Ćupriji i sumnja se na grip.

Kod njih su uzeti uzorci, brisevi, i poslati na Institut "Torlak" radi utvrđivanja bolesti. Ove osobe su, dve iz Jagodine i jedna iz Ćuprije.

Stefanović je istakla da je ŽJZ dao preporuku Opštim bolnicama u Jagodini, Ćupriji i Paraćinu da zabrane posete bolesnicima.

Razlog je blagi rast broja obolelih od gripa i od bolesti sličnih gripu i da se povede računa o prevenciji respiratornih infekcija, objasnila je Stefanović.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter