Izvor: telegraf.rs
08.07.2023 u 12:53
0

SASLUŠANA BABA DEČAKA KOJI JE UBIO BRATA! Tužilaštvo predlaže pritvor za Vesnu L.

Osumnjičena je na saslušanju iznela svoju odbranu i odgovarala na pitanja tužioca.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušana žena (56) zbog sumnje da je neovlašćeno držala lovačku pušku i municiju, nepropisno obezbeđenu, usled čega je njen stariji unuk pre dva dana istom puškom usmrtio svog mlađeg brata.

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela Izazivanje opšte opasnosti.

Osumnjičena je na  saslušanju iznela svoju odbranu i odgovarala na pitanja tužioca.

https://happytv.rs/hronika/srbin-uhapsen-na-ibici/588660/

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenoj odredi pritvor zbog uznemirenja javnosti.

Sumnja se da je ona (56) lovačku pušku marke „Bokerica“ i municiju kalibra 16 mm bez dozvole nadležnog organa držala u svojoj spavaćoj sobi u porodičnoj kući, kao i da je postupala suprotno propisima za bezbedno čuvanje oružja i municije, tako da im neovlašćena lica ne mogu pristupiti.

Na taj način je oružje učinila dostupnim svojim maloletnim unucima, usled čega je 6. jula oko 13:15 sati u dnevnoj sobi kuće u kojoj žive njen 14-godišnji unuk iz pomenute puške lišio života svog dve godine mlađeg, rođenog brata.

Podsetimo se, deca su se kobnog dana igrala u dvorištu i navodno su se posvađali oko bazena na naduvavanje koji je postavljen u dvorištu. Prema kazivanju komšija i rođaka porodice, starijem bratu je bilo zabranjeno kupanje, pa mu se mlađi brat, navodno, rugao zbog toga.

– U jednom trenutku, iznervirani dečak je rekao:“E, sad ćeš da vidiš“. Opalio je i pogodio brata u glavu. Veruje se da je on samo hteo da zaplaši brata, a da nije znao da je puška napunjena – podseća izvor.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter