Izvor:
18.03.2017 u 19:30
0

Keljmendi oslobođen: ŠEFU ALBANSKE NARKO-MAFIJE UKINUT PRITVOR!

Sudsko veće Euleksa ukinulo je kućni pritvor Naseru Keljmendiju, optuženom za organizovani kriminal i druga krivična dela, preneli su mediji.

Keljmendiju je ukinut pritvor, jer prema stavu sudskog veća, dosad sprovedeni dokazi su takvi da ne pokazuju da je obavezno da okrivljeni dalje ostane u pritvoru.

Keljmendija je u maju 2013. uhapsila Kosovska policija, na osnovu međunarodne poternice koju su izdale vlasti u BiH i od tada se nalazio u pritvoru na Kosovu.

Krajem februara ove godine klasičan pritvor mu je zamenjen kucnhim, a sada je prvostepenom odlukom o ukinuta i ta mera.

Specijalno Tužilaštvo Kosova pri Osnovnom sudu u Prištini, podiglo je jula 2014. godine optužnicu protiv optuženog Nasera Keljmendija. Keljmendi je optužen za više krivičnih đela, uključujući i "organizovani kriminal, upravljanje organizovanom kriminalnom grupom, teško ubistvo Ramiza Delalića u Sarajevu 2007. godine".

Iako je Sud BiH tražio njegovo izručenje, do toga nije došlo, zato što prema kosovskim zakonima građanin Kosova ne može biti izručen nijednoj državi koja ne priznaje državu Kosovo i s kojom Kosovo nema međunarodni sporazum o izručenju.

Na prvom pojavljivanju pred sudom Naser Keljmendi je odbacio sve optužbe protiv njega, ocenivši ih politički motivisanim, jer je bio "sponzor političara koji danas nisu na vlasti".

Specijalno tužilaštvo je navelo i da je 1. juna 2012. Odsek za trezor Sjedinjenih Američkih Država, Nasera Keljmendija identifikovao u skladu sa Zakonom o inostranim šefovima narkotika, kao trgovca narkoticima, preneli su mediji.

Tanjug
Foto: Facebbok/Naser Kelmendi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter