Izvor: Kurir.rs
17.08.2022 u 12:17
0

„MAJKA IH NAPUSTILA, DEVOJČICE ŽIVELE U FEKALIJAMA, OSTALE BEZ ZUBA“: Srbi iz Nemačke osuđeni zbog zanemarivanja dece!

Nenad M. (50), njegova supruga Draginja (49) i njihov sin Denis S. (28) osuđeni su u Nemačkoj na devet meseci do godinu i po dana uslovne kazne zatvora zbog zanemarivanja dvoje dece.

OPTUŽENA MAJKA IZ SRBOBRANA KOJOJ SU POBEGLA DECA: Mališani pronađeni posle 2 dana u Beogradu, ali nisu hteli da se vrate kući!

Porodica iz Srbije osuđena je jer su Denisove dve ćerkice (3) i (4) držali u nehumanim uslovima, njihovo zadravlje ugrožavali nezdravom hranom i zanemarivali ih.

– Prostorija u kojoj su bile zaključane dve devojčice bila je zapuštena i prljava. Ostaci fekalija bili su zalepljeni za krevet i zidove. Deca su izgledala zapušteno, prljavo, bezvoljno i apatično – ispričao je policajac, prenosi nemački portal SZ koji je pratio suđenje.

Stravična priča dve devojčice počinje u septembru 2019. godine kada je starateljstvo nad njima oduzeto od njihove majke Jelene N., ali ona tada bez ičijeg znanja uzima decu i odvodi ih u Srbiju kako bi bila sa njom.

– Nakon samo godinu dana Jelena odlučuje da više ne želi da se brine o deci i poziva njihovu dedu i babu, Nenada i Draginju, da dođu po njih. U avgustu 2020. devojčice su dovedene u stan u Minhenu, gde su i pronađene kasnije – objašnjava izvor i dodaje:

– Njih dve živele su u prostoriji u kojoj je bila uklonjena kvaka sa unutrašnje strane, kako ne bi mogle da izađu. Za obroke su dobijale samo brzu hranu i koka kolu, pa su im zubi bili u potpunosti uništeni i sada ne mogu da jedu črvrstu hranu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako izvor objašnjava deci je kosa bila zapuštena i masna, a odeća na njima bila je izuzetno prljava.

– Mlađa devojčica na sebi je imala pelenu koja dugo nije bila promenjena i bila je zaprljana izmetom. Druga devojčica imala je vaške na glavi, a na svojim nogama nije imala ništa od odeće i obuće – objašnjava izvor i nastavlja:

– Da situacija bude još jezivija, deca su mogla da raspoznaju zvukove i pojedine reči, ali nisu bile u mogućnosti da govore i njima je dijagnostifikovana upala u genitalnoj oblasti, što izaziva sumnju i na seksualno zlostavljanje – objasnio je izvor.

Svi osuđeni prihvatili su kaznu.

– Njih troje su inače radnici sektora čistoće. Baka i deka imaju podebeli dosije, a otac Denis S. registrovani je narkoman. Odlukom suda, on će moći da komunicira sa decom tek kada se izleči od narkomanije. Devojčice su za sada oduzete porodici – navodi SZ.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter