Izvor:
12.06.2017 u 01:24
0

MALINARI SE POTUKLI SA POLICIJOM! Krenuli ka Beogradu, ima povređenih policajaca!

Oko 1.000 malinara iz zapadne Srbije, krenulo je nešto posle 13 sati traktorima iz Arilja ka Beogradu, a na pola puta, u Požegi, trebalo bi da se sastanu sa predstavnikom Ministarstva poljoprivrede, izjavio je predsednik .

Udruženja proizvođača maline “Vilamet” Dragan Bogdanović.

Da bi izašli iz Arilja, koje je bilo zatvoreno policijskim barikadama, malinari su jedan policijski kombi odgurali u reku Rzav. Tokom probijanja barikada povređena su dva policajca i nekoliko malinara.

Bogdanović je rekao da policija nije dozvolila malinarima da u 12 sati krenu u miran protest traktorima u Beograd ispred Vlade Srbije, jer je blokirala izlaze i prilaze Arilju i da su oni “bili primorani da probiju policijski kordon”.

Posle probijanja prvog kordona malinare su sačekali specijalci na drugoj barikadi koji ih sprečavaju da prođu dalje. Tom prilikom došlo je do guranja i tuče kod sela Vigošte. Prema podacima policijskog sindikata dva službena vozila MUP-a su otećena, a dva policajca povređena.

Jedan policajac ima lakše, a drugi teže povrede, zbog čega je prevezen u užičku bolnicu. Policijskom kordonu pridružili su se i pripadnici žandaremirije, koji i dalje blokiraju malinare. Prilikom probijanja kordonda bilo je i nekoliko lakše povređenih malinara.

Voćari su najavili da će probiti i drugi kordon i nastaviti put ka Beogradu ukoliko im se ne obrati niko od predstavnika Vlade. Sindikat policije je poručio malinarima da njihove zahteve smatraju opravdanima, ali da se ipak uzdrže od nasilja i ne dozvole da ih bilo ko zavadi sa pripadnicima policije koji su na terenu.

Sindikat je pozvao političare da ne zloupotrebnjavaju policiju, a rukovodioce policije da nepotrebno ne rizikuju zdravlje i živote zaposlenih u policiji, da izvrše kvalitetne bezbednosne procene i angažuju jedinice koje su obučene za takvu vrstu posla.

Građanima iz Sindikata srpske policije poručuju da “neće dozvoliti nikom da ih zavadi, jer policija postoji da štiti i služi svim građanima, a ne samo aktuelnoj vlasti”.

“Pozivamo građane Srbije da prilikom ispoljavanja svog nezadovoljstva ne pribegavaju nasilju, nasilje će samo proizvesti novo nasilje i neće dovesti do rešenja problema”, saopšteno je iz Glavnog odbora Sindikata srpske policije.

dnevnizurnal
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter