Izvor: HAPPY BSC
03.08.2023 u 22:45
3

MISTERIJA JOŠ UVEK: 22 godine od ubistva bezbednjaka Momira Gavrilovića“pre smrti se žailo da ga rade kolege iz db“

Likvidacija nekadašnjeg pukovnika Resora državne bezbednosti Momira Gavrilovića Gavre (42) u Beogradu 2001. godine, do danas je ostala misterija. Od ubistva Gavrilovića su prošle 22 godine, a ta likvidacija iz temelja je potresla Srbiju .

Bivši pukovnik tajne policije, koja se u to vreme zvala Resor državne bezbednosti, ubijen je u „sačekuši“ ispred zgrade u kojoj je živeo u Novom Beogradu, 3. avgusta 2001. godine.

prinscreen/youtube

 

Ubijen je hicima iz automatskog pištolja „škorpion“, a policija je na licu mesta pronašla čaure kalibra 7,65mm, a napadači, navodno njih dvojica, imali su oružje opremljeno prigušivačima. Sa mesta zločina pobegli su sivim „mercedesom“ beogradskih registarskih tablica i do danas nisu identifikovani, niti privedeni pravdi.

RADOJE ZVICER KRIJE SE U JUŽNOJ AMERICI? Vođi kavačkog klana su jataci poslovni partneri iz inostranstva

Ova likvidacija je obavijena misterijom i danas, a o motivima Gavrine likvidacije se samo spekulisalo i bilo je mnogo različitih priča. Ono što je nepobitno jeste da je taj slučaj iz temelja potresao tek uspostavljenu petooktobarsku vlast i doveo do potpunog razlaza Vojislava Koštunice, lidera Demokratske stranke Srbije i Demokratske stranke, koju je u tom trenutku predvodio Zoran Đinđić.

Sama činjenica da je ubijen bivši obaveštajac bila je uznemirujuća, likvidacija Gavrilovića je na neki način imala najviše uticaja na politička dešavanja. Ipak, brzo posle njegove smrti počelo je osporavanje važnosti tog događaja.

HTELA DA MI UĐE U STAN!

Prvih nekoliko dana posle ovog zločina nije bilo mnogo informacija, ali je ubrzo u javnost puštena prava medijska bomba. Ispostavilo se da se ubijeni Gavrilović nekoliko puta video sa ljudima iz okruženja tadašnjeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije, Vojislava Koštunice, a iako nije bilo pouzdanih informacija o tome šta je tačno bila tema tih sastanaka, navodno je Gavra obelodanio veze pojedinih ljudi iz vlasti sa organizovanim kriminalom.

youtube prinscreen

Jer, dok se sa jedne strane Gavrilović označavao čovekom koji je sve znao i raspolagao informacijama od neprocenjivog značaja, po drugim je bio sporedni igrač koji je u trenutku pogibije radio na svojoj ličnoj promociji i zapravo je hteo da se „dobro proda“.U jednom trenutku iz DSS-a je plasirana priča i da je Gavrilović likvidiran od strane nekih „centara moći“, međutim, i ove informacije su ostale na nivou spekulacija.

Gavrilović je bio čovek koji je imao bogato ratno iskustvo i ne treba zaboraviti da se pre smrti žalio da ga njegove bivše kolege iz DB-a „rade“. Istraga njegove smrti ostala je u senci brojnih afera koje su se pojavljivale u medijima, a od kojih nijedna nije bila zvanično potvrđena.Inače, Momir Gavrilović je u tajnoj službi, koja se tada zvala Resor državne bezbednosti i bila deo MUP Srbije, radio od 1979. do 1999. godine. Službovao je u Beogradu, Uroševcu i Somboru, a bio je navodno i komandant lokalnih srpskih snaga u Istočnoj Slavoniji i savetnik za bezbednost predsednika takozvane Republike Srpske Krajine, Milana Martića.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “MISTERIJA JOŠ UVEK: 22 godine od ubistva bezbednjaka Momira Gavrilovića“pre smrti se žailo da ga rade kolege iz db“”

  1. Greota za coveka, eto u kakvo smo vreme ziveli , ako je znao mnogo mogli ste mu pripretiti i penzionisati , a koliko tek ima slicnih slucajeva iz tog doba ?. Nema gore stvari nego kada Srbin Srbina ubija pa taman da je znao da je Kostunica vanzemaljac . Ali kada se radi o ovakvom ubistvu , da se ne bi nesto doznalo, onda bas to treba da se nakon njegove smrti dozna pa ma sta da je u pitanju , zbog sledecih nekih slicnih slucajeva da se zna da ce se raditi na takvim slucajevima nakon ubistva i sve obelodaniti . Malo je gradjana Srbije da bi se likvidirali zbog ko zna kakvog kriminala koji ostaje neotkriven .

    0
    0
    Odgovori
  2. dobar covek.radio za db ,a ispo naivan.ziveli smo i zivimo u zlom i pokvarenom drustvu gde zivot ,ni cast ne vredi pisljivog boba.verovao da ce drzava uciniti nesto.veselnik.zao mi ga.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter