Izvor: Kurir.rs/RTCG
02.08.2023 u 22:06
0

RADOJE ZVICER KRIJE SE U JUŽNOJ AMERICI? Vođi kavačkog klana su jataci poslovni partneri iz inostranstva

Vođa „kavačkog kana“ i jedan od najtraženijih kriminalaca na Balkanu, Radoje Zvicer koji je u bekstvu već tri godine, krije se u Južnoj Americi. 

PLANIRALI DA UBIJU VOĐU „ŠKALJARACA“ ISPRED STANICE POLICIJE: Zviceru se neće suditi za Vukotića ali hoće za ubistvo Pink Pantera

Kako navode, sumnja se da Zvicera kriju njegovi poslovni partneri u Južnoj Americi.

Inače, slovački portal objavio je juče tekst o poslovanju Zvicerove porodice u toj državi, navodeći da je samo sedam dana pre nego što je ubijen u Beogradu u januaru 2020., njegov kum Marko Vuković otvorio firmu u toj državi.

Vuković je ubijen ispred jedne osnovne škole u Beogradu, dok je u kolima čekao dete. Kada je startovao motor, iz žbunja je izleteo napadač i pucao u njega, dok su supruga i deca ostali nepovređeni.

Nekoliko meseci kasnije, u maju 2020. isti napadač koji se sumnjiči da je pucao u Vukovića u Beogradu, osumnjičeni Petar Jovanović, pokušao je da ubije i Radoja Zvicera i to u Kijevu u Ukrajini, ali je on preživeo napad.

– Sedam dana pre ubistva, Marko Vuković je zajedno sa neliko osoba sa Balkana u Slovačkoj osnovao kompaniju „Nitra Projekt Grup“. Navodi se da je, prema zvaničnim podacima iz registra, balkanska mafija poslovala u više gradova u Slovačkoj – prenosi RTCG.

Slovački portal, podsetimo, i tokom 2020. izveštavao je o firmama Radoja Zvicera u toj državi, navodeći da je osnovao nekoliko preduzeća, koja se vode na njegovu suprugu Tamaru Zvicer, suprugu njegovog brata, tasta i drugu rodbinu.

vođa kavačkog klana je u bekstvu od januara 2021. Podsetimo, tada je poslednji put viđen u Kotoru, neposredno pred hapšenje njegovih saradnika iz Beograda, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

O mestu na kom se skriva Zvicer, poslednji put se u javnosti spekulisalo u septembru prošle godine, kada su mediji objavili da je ubijen u Panami. Međutim, vrlo brzo, ova vest je demantovana, a mediji su objavili da je ludom srećom 30. septembra 2022. izbegao napad u kom su stradala dvojica njegovih telohranitelja.

– Radoje je tog dana bio u „mercedesu“ sa bliskim saradnikom M.B. dok su dvojica telohranitelja Panamaca bili u „leksusu“ ispred njih. Išli su ka Zvicerovoj vili u predgrađu Panama sitija gde su ih u zasedi čekala četvorica napadača. Dvojica napadača čekala su sa puškama ispred vile dok su druga dvojica bila na motoru u blizini. Dok je Zvicer sa obezbeđenjem prilazio vili sva četvorica napadača su ispalila rafale na „leksus“ ubivši dvojicu telohranitelja. Kad je to video Zvicerov prijatelj M.B, koji je bio za volanom „mercedesa“, samo je dodao gas i njih dvojica su pobegli – naveli su mediji.

Navodno, posle napada, on je napustio Panamu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter