Izvor: Kurir.rs
21.07.2023 u 11:55
0

PLANIRALI DA UBIJU VOĐU „ŠKALJARACA“ ISPRED STANICE POLICIJE: Zviceru se neće suditi za Vukotića ali hoće za ubistvo Pink Pantera

Viši sud je u ponovnoj kontroli optužnice protiv vođe ,,kavčana“ Radoja Zvicera i njegove grupe ostao pri ranijoj odluci da nema mesta optužbi protiv Zvicera, Slobodana Kašćelana i Milana Vujotića da su kao saizvršioci pokušali ubistvo Jovana Vukotića ispred zgrade kotorske policije 2020. godine.

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO: Zvicer naredio da se sestri žrtve podmetne cijanid da otruje rođenog brata?

Sud je, međutim, uvažio nalog Apelacionog suda i prihvatio fotografije sa skaj aplikacije kao kredibilan dokaz da su se Ljubo Milović, Radovan Mujović i Radoje Živković bavili švercom, a Petar Lazović nedozvoljenim držanjem oružja, prenosi crnogorska Pobjeda.

Na optužnici Specijalnog tužilaštva (SDT) kao pripadnici Zvicerove grupe označeni su policajci Milović i Lazović, Vujotić, Mujović, Kašćelan, Živković, Nikola Spasojević, Duško Roganović, Radovan Pantović i Nikša Perović.

– Dokazi tužilaštva protiv Zvicera i njegove grupe ponovo su razmatrani po nalogu Apelacionog suda koji je uvažio žalbu SDT-a protiv odluke Višeg suda od 10. marta da za tri od 17 tački optužnice obustavi krivični postupak usled nedostatka dokaza – navodi Pobjeda.

Pripadnici ove grupe se optužnicom SDT-a pored planiranja ubistva Jovana Vukotića, šverca i nedozvoljenog držanja oružja terete za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja, šverc droge, krijumčarenje cigareta, pranje novca i teško ubistvo Pink Pantera Milana Ljepoje.

– Sudija Zoran Radović prilikom ranije kontrole optužnice na osnovu dokaza utvrdio da se umesto pokušaja ubistva Vukotića, kako to tvrdi tužilaštvo, u konkretnom slučaju radilo o pripremnim radnjama koje po crnogorskom zakonu nisu posebno krivično delo – navode oni.

U jednoj od ranijih odluka Višeg suda, kako dodaju, pojašnjeno je da pripremne radnje predviđaju samo radnje koje služe za to da omoguće kasnije izvršenje krivičnog dela, dok se pokušajem neposredno započinje izvršenje krivičnog dela.

– Viši sud je utvrdio da u konkretnom slučaju ubistvo Vukotića nije ni pokušano jer je Petar Mujović, koji je iz „češke zbrojevke“ trebao da ispali smrtonosne hice u vođu „škaljaraca“, pretresen, a potom i uhapšen pošto je policajcu koji se nalazio ispred zgrade policije bilo sumnjivo njegovo ponašanje – navodi se.

Mujović je, podsetimo, 14. januara 2021. godine osuđen na petomesečnu kaznu zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja koje je tada pronađeno kod njega.

Prema navodima tužilačkog akta, ova kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i osim u Crnoj Gori delovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji.

Zvicer se optužnicom Specijalnog tužilaštva, između ostalog, tereti i da je početkom novembra 2020. godine naložio ubistvo Milana Ljepoje koji je učestvovao u organizaciji pokušaja njegove likvidacije u Kijevu.

Ljepoja je ubijen, a potom raskomadan i samleven u kući u Ritopeku 9. decembra 2020. godine a za taj zločin već se sudi kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Specijalnom sudu u Beogradu.

Inače, Jovan Vukotić vođa škaljarskog klana ubijen je 8. septembra prošle godine u Istanbulu, a zbog umešanosti u zločin uhapšeni su Radoje Živković i Milan Vujotić i oni su u pritvoru u Turskoj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter