Izvor: BSC Happy/Kurir
21.07.2023 u 13:03
0

PORODICA ŽRTVE MASAKRA podnela tužbu protiv RODITELJA UBICE: ZAHTEVAJU 350.000 EVRA ZA BOL I STRAH

Majka osumnjičenog za ubistva, ima brojne nekretnine u svom vlasništvu

Porodica jednog ubijenog deteta u jezivom masakru u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u centru Beograda, podnela je tužbu za naknadu nematerijalne štete protiv roditelja dečaka ubice.

Tužba je juče podneta parničnom odeljenju Višeg suda u Beogradu i porodica žtve masovnog ubistva u njoj zahteva iznos od oko 350.000 evra!

Jeziv zločin u kom je trinaestogodišnji učenik škole ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja, podsetimo, dogodio se 3. maja. – Porodica jednog deteta koje je ubijeno toga dana, na ime naknade nematerijalne štete zbog pretrpljenog duševnog bola i patnje, kao i pretrpljenog straha, opredelila je pomenuti iznos. Tužbu su preko punomoćnika podneli roditelji, kao i mlađi brat i sestra tragično nastradalog deteta, jer su oni najbliži srodnici žrtve – objašnjava sagovornik.

Podsetimo, porodica koja je podnela tužbu prva je sudu dostavila predlog za određivanje privremene mere da se majci dečaka ubice privremeno zabrani raspolaganje imovinom. Sud je njihov predlog prihvatio i majci dečaka ubice tada zabranio da proda ili stavi hipoteku na stan i garažu u Beogradu, a porodici je naloženo da u roku od 30 dana podnese tužbu, što je i učinjeno. Naš sagovornik objašnjava da će sud tek odlučivati o tužbi koja je juče podneta i da će tek po okončanju parničnog postupka doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodice, ili ga eventualno odbija.

Gotovo identičan zahtev posle prve porodice, uputilo je još 27 članova porodica ubijenih u Ribnikaru, pa je usledila i nova mera kojom je majci zabranjeno da otuđi zemljište, stanove u Beogradu, Nišu i Paraćinu kao i automobil, a dat je nalog da se blokiraju njena sredstva na računima u bankama, do visine naknade koja bude određena u tužbi.

– Pošto majka i otac dečaka nisu krivično odgovorna za krivično delo koje je počinio njen sin, ali jesu za naknadu nematerijalne štete jer njihov sin koji je ubio desetoro ljudi ima tek 13 godina, oštećeni roditelji su preko svojih advokata odlučili da vode parnični postupak protiv njih u vidu naknade nematerijane štete, za duševni bol i smrt deteta – kaže izvor i objašnjava da je privremena mera na imovinu stavljena kako bi se sprečilo da majka koja ima brojne nekretnine u svom vlasništvu, rasproda sve što ima.

MAJKE ŽRTAVA POSTAVILE PITANJA DEČAKU-UBICI: „Zašto si pucao i zašto nju kad je nisi poznavao?“ – ŠOK ODGOVOR

On podseća da su roditelji dečaka ubice pre donošenja ove mere suda obilazili notare i da se posumnjalo da će pokušati da prodaju svu imovinu. Otac dečaka, podsetimo, uhapšen je istog dana kada se zločin dogodio i on se i dalje nalazi u pritvoru, zbog sumnje da nije adekvatno obezbedio oružje kojim je njegov sin počinio zločin, kao i zbog toga što je trinaestogodišnjaka vodio u streljanu i učio ga da puca iz pištolja. Postupak protiv oca vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu, a njegov sin koji je počino stravičan zločin, saslušan je u ponedeljak kao svedok u istrazi protiv oca.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter