Izvor: TELEGRAF/KURIR
03.11.2023 u 15:43
0

„NASTAVLJA SE SUĐENJE KLANU BELIVUK: Rasprava o hard disku Mire Poštarke Miljković insistira da se pregleda 700 gigabajta materijala

Danas je poslednji dan suđenja Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću za ovu nedelju. Trebalo je da na današnjem suđenju branioci ispitaju oštećenog svedoka I. S, kao i da pred sudom govore veštaci, ali to se neće desiti jer jedan od veštaka nije u mogućnosti da prisustvuje suđenju.

DIREKTORKA ŠKOLE IZDALA UPOZORENJE RODITELJIMA: „Pokušali su da otmu devojčicu u Ovči“, evo šta kažu iz MUP-a

Zato se na današnjem ročištu nastavlja da pregledom pisane dokumentacije, a eventualno će biti pogledani video snimci iz dokaznog materijala, kao i preslušani presretnuti razgovori članova klana. Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka za sedam ubistava, silovanje, otmice, trgovinu drogom i oružjem danas je nastavljeno u Specijalnom sudu u Beogradu čitanjem pisanih dokaza i fotografija, među kojima su i one snimljene tokom pretresa kuće strave u Ritopeku, u kojoj su prema optužnici ubijene sve žrtve.

Za reč se odmah javio optuženi Marko Miljković.

– Vidite da kako na ovim slikama izgleda kuća, a na onim kasnije nema ni pločica, ni parketa, ni tuš kabine, potpuno je demolirana – rekao je Miljković.

Kuća u Ritopeku, podsetimo, bila je u vlasništvu optuženog Vlada Draganića a tajna prostorija iza polica, pronađeno je naknadno tokom drugog pretresa. Prikazane su fotografije spoljašnjosti kuće, prizemlja u kom su stepenice koje vode na sprat, kao i prostorije pored u kojoj je i polica.

Kao dokaz izvedene su i fotografije sa pretresa stana u Živka Davidovića, u kom je Draganić živeo. Na slikama su prikazane uredno složene novčanice u evrima u fiokama od po 50 i 100 i 200 evra, zatim brojni mobilni telefoni, ključevi od automobila, kao pištolj sa municijom. Inače, u istoj zgradi stanovao je i Belivuk. Prikazan je pretres automobila „reno senik“ u kom su zatečena dva para patika, papuče, labelo, septolete za grlo.

Potom je sudsko veće kao dokaz izvelo zapisnik o veštačenju u kom su stručnjaci potvrdili da je u tajanoj prostoriji kuće u Ritopeku pronađen DNK Pink Pantera Milana Ljepoje, koji je prema navodima optužnice u kući strave ubijen 9. decembra 2020. Kao dokaz je izveden i sadržaj mobilnog telefona, sa listinzima poziva.

Sudija: Imate osmeh na licu, pa sa tim osmehom kažite da li tražite da se pregleda svih 700 gigabajta materijala? To će trajati satima.

Miljković: Znam, ja sam to gledao dva dana. Hoćete snimke, nešto zanimljivije da kažem? ‘Ajmo redom da gledamo.

Sudija: Tužioče, tražimo da odredite gde se tačno nalaze dokazi, a onda ćemo odlučiti o predlogu odbrene da se pregleda svih 700 gigabajta. Međutim, posle odluke sudije da se o svemu odluči naknadno, opet se javio MIljković.

– Postoje tu dva ili tri snimka koji su nama bitni, da se čuje ko su ljudi koje mi pominjemo, zašto sada tužilac neće da gledamo i slušamo sve- rekao je MIljković i izdiktirao strane na kojima se nalazi slika obezglavljenog tela i snimci o kojima je govorio.

Podsetimo, Mirjana Ranisavljević se ranije pominjala kao devojka bliska Belivuku i navodno je posle hapšenja kriminalne grupe odmah pristala da otvori svoje mobilne telefone istražiteljima i da im celokupan sadržaj.

Sudija je,međutim, odlučila da se sadržaji sa njenog telefona pregledaju naknadno.

Inače, nju je u svom iskazu pominjao i svedok saradnik Bojan Hrvatin, koji ju je spominjao kao „Belivukovu prijateljicu „Miru Poštarku“, koja je dolazila na stadion“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter