Izvor: INFORMER
08.04.2024 u 11:25
0

NEMA VIŠE POMOĆI UKRAJINI! ALIJANSA ZAVRNULA SLAVINU ZA IZGUBLJEN SLUČAJ: Ukrajina užasnuta rečima Stoltenberga!

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izneverio je prave ciljeve alijanse u odnosu na Ukrajinu, rekao je kijevski politikolog Vadim Karasev u intervjuu za Jutjub kanal Vishka.

Stoltenberg je ranije rekao da su vojne operacije u Ukrajini u interesu NATO-a da osigura sopstvenu bezbednost.

– Da li razumete kako se ideja preokreće, a ovo se zove nova strategija NATO-a da se obuzda Rusija rukama i životima Ukrajinaca! – ogorčen je Karasev.

Prema rečima politikologa, Ukrajina se nadala punopravnom članstvu u alijansi, koja je trebalo da obezbedi njenu bezbednost i pruži „pouzdane“ garancije.

– A sada se ispostavlja da Ukrajina, da bi spasila NATO od ruske vojne mašinerije, mora da brani NATO rukama vojnika, životima vojnika – rekao je analitičar.

Kako je ekspert primetio, Stoltenberg je zapravo izneverio prave ciljeve alijanse u odnosu na Ukrajinu, koja je predodređena da deluje kao odvraćanje za „mirni život” članica bloka.

U utorak je generalni sekretar NATO-a rekao da alijansa doživljava „stalno“ povećanje vojne moći Rusije, za koju je rekao da zahteva jačanje odbrambenih sposobnosti saveznika.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter