Izvor: KURIR.RS
18.08.2023 u 10:10
0

„NISAM ZNALA DA JE NASILNIK“: Sudija iz Gradačca neodređivanje zabrane prilaska bodibilderu iz Gradačca pravda NEDOSTATKOM DOKAZA!

Sudija Lejla N, koja je odbila zahtev policije u Gradačcu da monstrumu Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilaz Nizami Hećimović, a koju je on pre nekoliko dana brutalno likvidirao, podnela je prijavu Federalnoj upravi policije (FUP) protiv MUP-a TK i službenika Policijske stanice u Gradačcu.

Sudija je, i pored izjave nastradale Hećimović i službene beleške pripadnika MUP-a TK, odbila zahtev da se nasilniku zabrani prilazak nevenčanoj supruzi – koju je, da stvar bude gora, pretukao jer mu je servirala neukusnu hranu – zbog, kako je navela, nedostatka dokaza?! Međutim, nakon što je rešenje objavljeno u javnosti, sudija je otvorila bolovanje, navodeći da se protiv nje vodi medijska hajka.

Ipak, u izjavi koju je poslala FUP-u, a do koje su došli lokalni mediji, navela je šta se dešavalo prethodnih dana i zbog čega nije mogla da odredi mere zabrane prilaska Nizami.

Ona tvrdi da je 7. avgusta bila dežurna sutkinja kada je, nešto nakon podneva, došao policajac PU Gradačac i na pisarnicu predao zahtev za izricanje zaštitnih mera zabrane prema Nerminu Sulejmanoviću zbog nasilja u porodici i nanošenja telesnih povreda nevenčanoj supruzi Nizami.

„SAMO DA MU SE ZATRE SVAKI TRAG“: Krvnika iz Gradačca čeka ista sudbina kao ubicu s Cetinja

Spomenuti zahtev je ubrzo došao meni u rad te sam ga ja zbog hitnosti odmah počela raditi. Uz zahtev za izricanje mere su, koliko se sećam, dostavljene samo službene beleške u kojima je navedeno da je Nizama Hećimović prijavljivala nasilje u porodici od nevenčanog supruga Nermina. Da bi Sud mogao po zahtevu policije izreći određenu zaštitnu meru, uz zahtev se, shodno zakonu, moraju priložiti dokazi – medicinska dokumentacija, izjava oštećene, ukoliko ne koristi blagodati zakona, izjava prijavljenog, zatim izjave drugih svedoka, članova porodice, rodbine, kao i svih drugih svedoka koji bi mogli potvrditi navode iz zahteva policije, kao i bilo koji drugi dokaz koji bi mogao to potvrditi – navela je.

Osim toga, navela je, ukoliko se u zahtevu spominju i pretnje telefonom, dokazi i o tim pretnjama se moraju priložiti uz zahtev policije.

– Pre donošenja rešenja po zahtevu policije ja sam u 14.30 sati pozvala predstavnika PU Gradačac, policajca Omića u svoju kancelariju. Nakon što je došao u moju kancelariju proveden je postupak u vezi s izricanjem zaštitnih mera na način kako je to konstatovano u zapisniku od 7. avgusta 2023. godine, odnosno da PU Gradačac ostaje pri svom zahtevu za izricanje tražene mere obezbeđenja. U odsustvu potrebnih dokaza za donošenje mera zaštite koja je tražena ja sam donela rešenje kojim se odbacuje zahtev MUP-a TK PU Gradačac, koje sam pismeno sačinila – istakla je.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter