Izvor: Kurir.rs
18.10.2023 u 09:30
0

NOVI DETALJI TRAGEDIJE KOD OBRENOVCA: Radnik bio za mašinom kada je došlo do pucanja kamena

Radnik privatne industrijske kompanije G. C. iz okoline Obrenovca sinoć je nalažost, preminuo kada je iz za sada nepoznatog razloga došlo do varnica u delu livnice gde je radio u noćnoj smeni, dok je njegov kolega D. L. u kritičnom stanju prevezen u bolnicu.

TEŠKA NESREĆA U CENTRU BEOGRADA: Automobil se zakucao u autobusko stajalište i oborio ženu! (FOTO)

Tragedija se dogodila sat vremena iza ponoći u privatnoj firmi u Bariču u Obrenovcu.

– Navodno, prilikom rada na jednoj mašini došlo je do pucanja kamena, tocila, i tada je ono počelo da se rasipa svuda po prostoriji. Naime, na udaru su bili dvojica radnika koji su radili za mašinom – kaže  sagovornik i dodaje:

– Od siline udarca ti komadići su bili kobni za G. C. koji je preminuo u obrenovačkom Domu zdravlja, a njegov kolega koji je takođe, zadobio teške  povrede i dalje je životno ugrožen i nalazi se u Urgentnom centru.

Kako dalje navodi naš sagovornik, firma u kojoj se desila tragedija bavi se proizvodnjom delova za automobile.

– Firma se bavi proizvodnjom automobilskih delova, ali i delova za motore i ostale industrijskim stvarima. Takođe, njena uža specijalnost su turbo punjači, a rade se i kućišta turbine i centralnih kućišta u potpunosti livene i mašinski obrađene i u tom delu gde je livnica se navodno dogodila sinoćna tragedija – pojašnjava naš izvor i dodaje da se sve brzo odigralo:

– Navodno, zaposleni nisu uspeli da odreaguju na vreme kada je mašina počela da puca. U tom delu je prizor bio katastrofalan i jeziv. Srča je bila svugde oko mašine i bukvalno nije moglo da se priđe.

Sagovornik objašnjava da je uviđaj završen tek u jutarnjim časovima, a istragu vodi Osnovno javno tužilaštvo u Obrenovcu. Takođe, i sama kompanija, kako smo nezvanično saznali, učestvovaće u tome da se utvrde sve činjenice ove tragedije sa smrtnim ishodom. Istraga će utvrditi da li je tragediju prouzrokovala tehnička greška na mašini ili je u pitanju ljudski faktor.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter