Izvor: Telegraf
22.10.2021 u 10:43
0

PAS IZUJEDAO SEDMORO LJUDI U ISTOM DANU!

U toku jednog dana u Futogu sedam osoba prijavilo je da ih je ujeo isti pas lutalica, zbog čega su zabrinuti za svoju bezbednost, prenose mediji. 

Šef Prihvatilišta za pse Milan Kvrgić potvrdio da će ekipa Zoohigijene izaći danas na teren, jer su imali više prijava na istog psa. 

PROČITAJTE JOŠ: Sudarili se i usput oborili banderu

– Nakon što pas bude uhvaćen, ostaje na posmatranju deset dana, gde se procenjuje da li je agresivan. Ako se utvrdi da nije, ostaje ovde na udomljavanju. U devedeset posto slučajeva rase kao što su: stafordi, rotovi i šarplaninci ne vraćaju se na ulicu, čak ni nakon kastracije. Imamo primer da je kod nas još uvek pas koje je pre tri godine ujedao sugrađane – rekao je Kvrgić i dodao da stanovnici Futoga redovno prijavljuju rejon oko škole i centra. 

Advokat Dane Žigić istakao je da građani nakon ujeda psa lutice treba da se, prvenstveno zbog svog zdravlja, jave u Urgentni centar gde će im biti pružena adekvatna medicinska pomoć, a kada se zdravstveno stanje popravi, treba se obratiti advokatima koji jedini koji mogu da zaštite nečija prava, nikako nekim nadri pisarima ili agencijama koje služe za naknadu štete. 

PROČITAJTE JOŠ: UŽAS U NOVOM PAZARU: TINEJDŽER UBODEN U TUČI

– Urgentni centar obaveštava policiju koja sprovodi proceduru- istakao je Žigić i dodao da se zahtev upućuje gradskoj Komisiji koja pregleda medicinsku dokumentaciju i iskaz oštećenog lica, a poželjno je imati i fotografije ujeda iako je svakako dokaz sama medicinska dokumentacija, a zahtevi se rešavaju za mesec i po dana ako ne dođe do sudskog postupka. 

Prema statistikama, gradovi i opštine u Srbiji su za šest godina na ime odštete zbog ujeda pasa lutalica isplatili čak 25 miliona evra građanima.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter