Izvor: Kurir
16.07.2021 u 19:40
0

PONOVO OSTALA BEZ KROVA NAD GLAVOM: Baka Jovanki (85) sa Goča izgorela kuća

Sreća nije pratila baku Jovanku Poljaković (85) koja godinama živi sama na planini Goč!

PROČITAJTE JOŠ:

METEOROLOG NAJAVIO: Evo kada nas očekuje još padavina

SELAKOVIĆ PORUČIO IZ BEČA: Ne vidim bolji način od dijaloga

SUDAR VOZA I AUTOMOBILA KOD LOZNICE: Povređena žena!

Namučenoj starici prošle godine humani ljudi iz Vrnjačke Banje renovirali su dotrajalu staru kuću koja je pretila da se uruši, a pre svega nekoliko dana njen novi dom do temelja je izgoreo.

Tako je baka Jovanka ostala bez krova nad glavom. Strepnja i strah od sutra ponovo su se javili, ali i ogromna patnja jer sada nema gde. Jovanka se prema rečima Marka Derbogosiana, aktiviste koji je učestvovao u renoviranju njene kuće na Goču, trenutno nalazi u bolnici u Vrnjačkoj Banji.Mislimo da joj je trenutno tu najbolje. Moja tašta je tamo zaposlena, svi brinu o njoj, gledaju je svi kao da je njihov rod. Ipak, baka Jovanka pati dole i želi, baš kao i mi, da se što pre vrati na svoj Goč – priča Marko.

Ipak, dodaje, potrebno je prvo potpuno srušiti kuću koja je izgorela u požaru, a onda sakupiti novac za novu, makar ona bila i montažna.Uzrok požara je, prema navodima policije, ističe Marko, uključen šporet.

– Između 10 i 10.30 sati tog 11. jula turisti koji su se nalazi u blizini bakine kuće pozvali su vatrogasce. U tom trenutku išla je na izvor da natoči vodu pošto, eto, u 21. veku nema u kući ni kupatilo ni vodu. Kad se vraćala videla je da joj gori kuća. Tuga – kaže Marko koji je sa bakom Jovankom svakodnevno u kontaktu.

Marko je uspeo da organizuje bager i kamion i sa svojim prijateljima otišao danas do zgarišta kako bi se srušilo ono što je ostalo od kuće.

„Taman skockali sve… I izgore“

– Ne da nam se, bako – rekao je humani čovek u jednom od svojih video snimaka na kojima se vidi potpuno uništen dom starice Jovanke.

Marko je pokrenuo akciju da se baki kupi montažna kuća.

– Taman smo joj bili skockali sve… I izgore… Sada skupljamo novac za kupovinu montažne kućice. Njoj je to dovoljno. Samo da se vrati na Goč – ističe Marko.

Do sada je za novi dom bake Jovanke sakupljeno svega 1.200 evra, a potrebno je 3.700.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

 –

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter