Izvor:
12.05.2017 u 01:57
0

PREMINUO ČUVENI SPIKER MIODRAG MARKOVIĆ: On je prvio saopštio vest o smrti Tita

Jedan od najpoznatijih srpskih i jugoslovenskih spikera Miodrag Zdravković preminuo je u 90. godini.

Miodrag Zdravković je rođen 1927. u selu Rgotini. Završio je gimnaziju u Zaječaru, studirao u Beogradu.

Prvi spikerski koraci bili su u "Filmskim novostima", a posle jake konkurencije na audiciji, primljen je u Radio Beograd 1954. godine. Na Televiziju je prešao 1960. godine i odmah se izdvojio svojom pojavom i umećem saopštavanja.

Dostojanstveno, odmereno, svojom ozbiljnošću potvrđivao je vest koju čita, pa je tako i postao "spiker za važne vesti". Čitao je prve vesti o atentatu na Džona Kenedija. Tokom tragičnih događaja u Čehoslovačkoj, avgusta 1968. godine proveo je puna tri sata u studiju saopštavajući neprekidno pristigle vesti slično se ponovilo i tokom Konferencije nesvrstanih u Kairu.

Nesumnjivo najneugodniju dužnost u okviru svog radnog mesta i u svojoj sveukupnoj blistavoj spikerskoj karijeri, imao je u nedelju, 4. maja 1980, kada je, posle, kratkog i neuobičajnog, prekida programa, saopštio naciji vest o smrti Josipa Broza Tita.

Izvor: blic.rs
Foto: YouTube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter