Izvor: Novosti
28.10.2023 u 18:17
0

PRONEVERILI SKORO 47 MILIONA DINARA? Velika akcija policije u Nišu – Dve osobe uhapšene zbog pranja novca i poreske utaje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Poreskom policijom, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, u nastavku akcije na suzbijanju korupcije, uhapsili su Z. B. (71) i Lj. A. (56) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela pranje novca i poreska utaja.

Z. B. formalni vlasnik i odgovorno lice PD „Progresija“ doo Sremska Mitrovica i Lj. A. faktični vlasnik ovog preduzeća se sumnjiče da su tokom 2021. i 2022. godine sa odgovornim licima nekoliko privrednih društava protiv kojih su inače podnete krivične prijave u prethodnom periodu, a na osnovu ispostavljenih lažnih faktura za navodno isporučene palete, prenosili novac sa tekućeg računa „Progresija“ na tekuće račune ovih privrednih društava.

Kako se sumnja Z. B. i Lj. A. su zahtevali od odgovornih lica preduzeća da izvrše dalje transferisanje novca na tekuće račune fizičkih lica koja su takođe procesuiran u prethodnom periodu, a koja su taj novac podizala i vraćala Z. B. i Lj. A. Oni su taj novac koristili, kako se sumnja, za svoje potrebe iako su znali da potiče iz kriminale delatnosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter