Izvor:
14.03.2017 u 14:44
0

ŠARANOVIĆ UMRO ŽENI NA RUKAMA: Njegov rođak pobesneo u zatvorskoj ćeliji, plaši se da je on sledeći!

Iz bezbednosni razloga Delibašiću su i ranije pojačane mere bezbednosti u pritvorskoj jedinici.

Miloš Delibašić, član kriminalne grupe koji se sumnjiči za ubistvo Nikole Bojovića, brata nekadašnjeg vođe zemunskog klana Luke Bojovića, pobesneo je u pritvoru nakon što je čuo da je likvidiran Slobodan Šaranović.

Delibašić je posle Šaranovićeve smrti u strahu da bi on mogao da bude sledeća žrtva u ratu suprotstavljenih klanova.

Delibašić je bio veoma blizak sa Šaranovićem, a zajedno im se zbog najtežih krivičnih dela sudilo pred specijalnim sudom u Beogradu.

– Delibašić je burno reagovao kada je čuo da je Šaranović ubijen. Počeo je da baca stvari po ćeliji i da histeriše. Nema sumnje da je pomislio da je on sledeći – rekao je izvor Srpskog telegrafa.

Iz bezbednosni razloga Delibašiću su i ranije pojačane mere bezbednosti u pritvorskoj jedinici.

– U šetnju ide sam, i to sat vremena nakon drugih zatvorenika. Takođe mu se posebno servira hrana, a i vežba sam u teretani, Ništa se ne prepušta slučaju kako život Miloša Delibašića ni na koji način ne bi bio ugrožen – kaže izvor ovog lista.

Delibašić je u poslednje vreme imao nekoliko incidenata sa pojedinim pritvorenicima koji su navodno bliski sa Bojovićem, pa ne čudi njegova zabrinutost.

Na Slobodana Šaranovića (79), osumnjičenog da je naručio ubistvo Nikole Bojovića (39), ubice su preksinoć u Budvi ispalile 30 hitaca iz automatskog oružja iz automobila u pokretu.

Kako „Blic“ saznaje, ispred njegove zgrade u budvanskom naselju Dubovica, gde je Šaranović ubijen, nađeno je oko 30 čaura, i to dva različita kalibra automatskih pušaka.

Obdukcija Šaranovićevog tela nije gotova, tako da se sada ne može precizno reći koliko ga je hitaca tačno pogodilo, ali se pretpostavlja da je pogođen sa najmanje 15.

Kako je „Blicu“ potvrđeno iz više nezvaničnih izvora u budvanskim istražnim organima, jedini motiv koji crnogorska policija ispituje u slučaju Šaranovićevog ubistva jeste osveta za smrt Nikole Bojovića (39), brata Luke Bojovića (43), koji služi kaznu zbog oružja u Španiji.

Da podsetimo, Slobodan Šaranović se sumnjičio da je naručio ubistvo brata Luke Bojovića u znak odmazde za ubistvo svog brata Branislava Šaranovića (66), koji je izrešetan 2009. na Dedinju ispred kućnog praga.

U ratu koji od tada između Bojovića i Šaranovića plamti već više od sedam godina sam Šaranović je osma žrtva, ali, kako upućeni tvrde, verovatno ne i poslednja.

– Svi izlazi iz Budve odmah su blokirani. Ubicama je, nažalost, išlo naruku i to što je Šaranovićeva kuća bukvalno odmah uz magistralu. Takođe, iako je ulica u kojoj je Šaranović stanovao bila pokrivena kamerama, snimci koje je policija uzela u okviru istrage skoro su neupotrebljivi. Na njima se vidi kako vozilo ulazi i izlazi iz ulice, ali ne i trenutak kada napadači ispaljuju rafal u žrtvu, jer kamera ne pokriva samu kuću u kojoj žrtva živi. Takođe, ni tablice automobila nisu snimljene, ali će se svakako pokušati ući u trag vozilu. Pokušaćemo da ustanovimo da li je taj model vozila i u toj boji snimila neka od kamera pre nego što je stiglo u Dubovicu – kaže naš izvor iz istrage.

Što se tiče samog Šaranovića, on se u subotu svojim automobilom odvezao u grad, izašao je u šetnju i vratio se kući oko 22 sata.

Parkirao se, izašao iz kola, i tada je na njega ispaljena kiša metaka. Njegova supruga, koja se samo dan ranije vratila iz Beograda, istrčala je na ulicu, gde je zatekla mrtvog supruga.

Slobodan Šaranović na slobodi je bio tek četiri meseca, nakon što je iz podgoričkog Spuža pušten u decembru 2016, kada mu je sud ukinuo pritvor u kom se nalazio gotovo tri godine zbog sumnje da je naručio ubistvo Bojovića. Nakon nekoliko godina “mučenja”, tokom kojih je optužnica vraćana na dopunu i korekciju, crnogorsko tužilaštvo, po svemu sudeći, odustalo je od podizanja optužnice. Za isto delo, međutim, protiv Šaranovića traje postupak pred beogradskim Specijalnim sudom. Kao akteri ubistva optuženi su: Saša Cvetanović, Ratko Koljenšić, Miloš Vojinović, Slaviša Novaković, Goran Bojanić i Šaranovićev sestrić Miloš Delibašić.

Pre samo mesec dana u javnosti se pojavila informacija da je Luka Bojović pisao Vojinoviću i „garantovao mu za život ukoliko ispriča istinu“.

Tačno ili ne, Vojinović je nakon toga do detalja počeo u sudnici opisivati uloge svakog učesnika u ubistvu Bojovićevog brata.

Znao da je na meti ubica

Šaranović je inače nedavno prijavio i da je nepoznati mladić hteo da ga ubije u istom budvanskom naselju. Mladić mu je navodno prišao nasred ulice, uperio u njega pištolj, ali je odustao od pucanja, rekao mu je: „Poslali su me da te ubijem, ali ne mogu“. Policija je, kako „Blic“ saznaje, identifikovala tog napadača, međutim, za njim se praktično i dalje traga kako bi dao iskaz u ovoj istrazi. U Budvi smatraju da je Šaranović praktično od izlaska iz zatvora bio pokretna meta i da se znalo da mu je život ugrožen, ali, kako kažu, ni on sam se čuvao, čak nije imao ni obezbeđenje. Na poslednjem ročištu u tužilaštvu u Podgorici je ponavljao „odužiću se svima koji su mi smestili da odgovaram pred sudom“.

Porodice tvrdile da su ih zavadile službe bezbednosti

Hronologija krvavog obračuna Bojovića i Šaranovića javnosti je danas dobro poznata, međutim, zanimljivo je reći da samo ubistvo Branislava Šaranovića iz 2009, koje je bilo varnica koja je pokrenula rat, do danas nije ni policijski, a kamoli sudski razrešeno. Zvanično, Luka Bojović nikada nije čak ni ispitivan o njemu.

Važno je napomenuti i da su same porodice u početku tvrdile da je ovaj sukob, zapravo, konstruisala treća strana, odnosno služba bezbednosti.

Naime, 2013. samo četiri meseca nakon ubistva sina Nikole, Vuk Bojović, nekadašnji upravnik Beogradskog zoo-vrta i Lukin i Nikolin otac, ispričao je drugačiju verziju priče o obračunu.

– Pobedio je onaj deo policije iz čije kuhinje su izlazile priče o mom starijem sinu Luki, a kojima su uspeli da ubede Slobodana Šaranovića da se odluči na krvnu osvetu. Policija je uspela da nađe čoveka koji je povukao oroz. Ne znam ko je čovek, a koliko vidim, oni su našli jednu budalu na rubu egzistencije za koju su raspisane poternice da mi ubije sina i ponudili mu tu svotu koja se pominje – rekao je Bojović nakon hapšenja Saše Cvetanovića, zvanog Pitbul.

Vuk Bojović je potom dodao i da je čitav obračun “jedna velika tragedija”, te da je “nesrećni Šaranović” prodavao sve što ima da osveti brata”.

S druge strane, Šaranović je pri svakom pojavljivanju na sudu i pred tužiocima uporno ponavljao da nije kriv za ubistvo Bojovića.

– Da sam mislio da su oni, ne bih izlepio celu Podgoricu i Beograd plakatima i nudio nagradu od milion evra za bilo kakvu informaciju o onome ko je naručio ubistvo mog brata – poručivao je Šaranović.

Da podsetimo, Vuk Bojović preminuo je u septembru 2014.

Telegraf.rs/Srpski telegraf Blic
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter