Izvor:
14.11.2016 u 01:56
0

Skandal u kliničkom centru: Obezbeđenje bolnice pretuklo čoveka na očigled dežurnog lekara!

Nenad Puhača, iz Inđije, koji boluje od epilepsije i koji je nedavno primljen u KC Vojvodine, tvrdi da ga je obezbeđenje te zdravstvene ustanove isprebijalo.

Kkao navodi, isprebijan je na očigled dežurnog lekara.

U Kliničkom centru demantuju navode svog pacijenta, a policija istražuje slučaj.

Na Odeljenju za psihijatriju Kliničkog centra Vojvodine Nenad Puhača ležao je jedan dan. Sutradan je, kako tvrdi, od lekara tražio da ga, na njegovu odgovornost, otpuste, jer su uslovi u bolnici bili nehumani. To mu, kaže, nije dozvoljeno. Nenad tvrdi da je fizičko nasilje počelo kada je krenuo da uzima prepisanu terapiju, a sa njim u sobi su bili ljudi iz obezbeđenja. Objašnjava da je to činio jednom rukom, jer mu je druga hendikepirana.

“Ja progutam i samo odjednom glavina, ti nabildovani, ošišani, počnu da me tuku, tehničari, sve u prisustvu doktora dežurnog, koji ima sedu bradu i naočare", priča Nenad Puhača.

B92: Šta je lekar radio u tom momentu?

"Samo ćutao, samo ćutao, ni a nije rekao”, odgovara Puhača.

Nakon toga je, tvrdi, dobio dve injekcije, pa ga je osoblje vezalo za krevet. Zamolio ih je da opuste kaiševe, kako bi mogao da zaspi.

"Kad god sam ja to govorio, jedan dođe i iz sve snage me udari, pa drugi s druge strane, pa onda u nogu. I u dva sata noću me premesete u kuhinju", navodi on..

B92: Kako mislite u kuhinju?

"U kuhinju me prevoze, gde su dva prozora otvorena na minus dva tri stepena, koliko je već bilo”, dodaje Puhača.

U Kliničkom centru Vojvodine kažu da su sproveli hitan vanredni unutrašnji nadzor, kojim je utvrđeno da su lekari i medicinsko osoblje poštovali procedure.

“Nije načinjen niti jedan propust koji bi na bilo koji način bio u korelaciji sa navodima kojima nas pacijent otpužuje za nesavestan i nestručan rad. Činjenica je da je reč o mladom čoveku koji se gotovo od najranijeg detinjstva nosi sa bolestima i njegova životna borba nije nimalo laka, zaključujemo da tokom njegovog boravka na Klinici za psihijatriju KCV nisu utvrđeni propusti i nepravilnosti u lečenju”, izjavila je prof. dr Edita Stokić, pomoćnik direktora za zdravstvo KC Vojvodine.

Novosadska policija istražuje ovaj slučaj, potvrđeno je našoj redakciji. Puhača je najavio krivičnu prijavu.

Beta
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter