Izvor:
06.10.2017 u 00:07
0

STRAVIČNA OLUJA U HAMBURGU ODNELA ŽIVOTE: Vlasti apeluju na građane da ne izlaze iz kuće! (foto)

– Ne izlazite iz kuća, ostanite u zaštićenim objektima – poručile su vlasti u Hamburgu građanima preko Tvitera.

U naletima orkanskog vetra koji je zahvatio sever Nemačke jedna žena u Hamburgu je poginula, a desetoro ljudi je povređeno, dok je železnički saobraćaj u čitavoj severnoj Nemačkoj u kolapsu.

Snažan vetar je oborio jedno stablo na automobil u kojem je poginula žena vozač, a gradski vatrogasci izdali su upozorenje građanima da ne izlaze iz kuća bez ozbiljnog razloga.

– Ne izlazite iz kuća, ostanite u zaštićenim objektima – poručile su vlasti u Hamburgu građanima preko Tvitera.

Železnički saobraćaj u nekoliko severnih saveznih pokrajina je potpuno prekinut zbog grana koje se nalaze na prugama, ali i pokidanih električnih vodova.

Prema saoštenju vatrogasaca, 10 osoba je povređeno u oluji koja je kidala grane i čupala drveće iz korena.

Nekoliko međunarodnih letova sa aerodroma u Bremenu i Hanoveru je otkazano, prenosi Hina.

U Berlinu je pred nadolazećim vetrom svoja vrata zatvorio i poznati Zoološki vrt.

U čitavoj severnoj polovini zemlje vlasti upozoravaju građane da izbegavaju šetnju po šumama i parkovima zbog otkinutih grana.

Uzrok vetra sa orkanskim naletima je polje niskog pritiska, oluja nazvana Gzavijer, koja se polako pomera preko severnog dela zemlje.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter