Izvor: Kurir.rs
12.03.2023 u 17:17
0

OSMACI IZ UŽICA SEKSUALNO UZNEMIRAVALI ĐAKA: Terali su ga da skine pantalone, pa radili gusne stvari?!

Prema rečima prijateljice majke napostvovanog dečaka, majka ne želi da bilo šta priča o tom slučaju.

Okolnosti i zbog čega su dva učenika 8. razreda OŠ „Dušan Jerković“ u Užicu napostvovala svog školskog druga u svlačionici se ispituju. Protiv njih je poveden vaspitno-disciplinski postupak zbog vršnjačkog nasilja, a prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, oni su to uradili „u šali“.

DVA DEČAKA SILOVALA VRŠNJAKA? Otac prijavio zlostavljanje sina (6) u vrtiću

Ovo nasilje se desilo u drugoj polovini februaru, u svlačionici škole, kada su, kako nezvanično saznajemo, dvojica njih terali trećeg dečaka da skine pantalone i gaće i ljubila ga po grudima.

– Čeka da se završi postupak koji je škola povela i veruje da će počinioci biti adekvatno kažnjeni. Inače, dete ne ide u školi – rekla je prijateljica.

Direktorka škole M. M. je rekla da su pokrenuti svi potrebni protokoli i vaspitno-disciplinski postupci koji su u toku.

– Odmah po saznanju o slučaju nasilja koji se dogodio, škola je preduzela sve potrebne radnje u skladu sa propisanim zakonskim aktima: prikupljanje informacija, obaveštavanje roditelja, sastanak Tima za zastitu dece/učenika od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, kojem su, po pozivu škole, prisustvovala i dva predstavnika Policijske uprave Užice i obaveštena je Školska uprava Užice. Pokrenuti su vaspitno-disciplinski postupci i oni su u toku. Izrađeni su operativni planovi zaštite za sve učesnike i oni se sprovode – navela je direktorka.

Ona kaže da je škola u “dosadašnjem delovanjima postupila i u narednom periodu će postupati u skladu sa propisanim zakonskim aktima i Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje”.

Ovaj događaj se već pročuo u gradu, pa je i na to reagovala direktorka.

– S obzirom na to da pojedinci govore o zataškavanju, „guranju pod tepih“, nereagovanju i neobaveštavanju od strane škole, napominjem da je škola odmah odreagovala, preduzela zakonom propisane radnje, obavestila sve one koje je trebalo da obavesti i da čini sve u interesu dece – dodala je.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter