Izvor: Happy BSC
21.02.2022 u 13:28
0

Pre 174 godine objavljen je Manifest komunističke partije

Komunistički manifest ili Manifest komunističke partije koji su napisali Karl Marks i Fridrih Engels, prvi put je objavljen na današnji dan 1848. godine. 

Formirao je osnovu za savremeni komunistički pokret kakav poznajemo, tvrdeći da će se kapitalizam neizbežno samouništeti, da bi ga zamenio socijalizam i na kraju komunizam.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Manifest je napisan u vreme neviđenih industrijskih i društvenih promena.

Novoindustrijalizovani gradovi su se širili, sa velikim proporcijama stanovništva koje se selilo sa sela u urbana područja da bi našlo posao.

Ekonomski rast zavisio je od ove radne snage, ali je većina radnika živela u krajnjem siromaštvu za razliku od relativnog bogatstva njihovih poslodavaca.

U tom kontekstu, Marks je formulisao svoju teoriju istorije, koju je video kao složen niz klasnih borbi koje će neizbežno dovesti do svrgavanja buržoazije (vladajuće klase) od strane proletarijata (radničke klase).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter