Izvor: tanjug
03.09.2020 u 16:21
0

ON LAJN „ODLOMCI VREMENA“ Tamara Kusovac i Ivana Martić u galeriji DivArt

Izložba slika i asamblaža „Odlomci vremena“ Tamare Kusovac i Ivane Martić, dostupna je publici od danas pa sve do 13. septembra u galeriji DivArt na beogradskom Kosančićevom vencu.

Otvaranje izložbe zakazano je on-line, putem društvenih mreža, kako se aktuelna pravila o zabrani okupljanja ne bi narušavala.

Dve umetnice povezane dugogodišnjim umetničkim iskustvom i prijateljstvom, u formalnom likovnom izrazu različite, spojila je ideja o čistom kreativnom činu i šelja za umetničkim traganjem, oslobođenom svake utilitarnosti i funkcije u vremenu i okolnostima koje je donelo proleće 2020. godine.

Svi radovi nastali su tokom karantina koji su one prihvatile kao veliku vremensku nižu, sklonište lišeno svakodnevnih banalnosti i objektivnih karakteristika, kao mogućnost za pogled u sebe i umetnost.

Otuda naziv izložbe odlomci vremena, koje tretiraju na krajnje subjektivan način, kroz čist oblik stvaralačkog procesa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter