Izvor: BSC HAPPY
01.12.2023 u 13:40
0

RAZOTKRIVA SUDBINU SRPSKOG NARODA: Promocija knjige „Zapisi iz Makedonije“ Milutina Stančića

Promocija knjige "Zapisi iz Makedonije", Milutina Stančića održaće se u utorak, 5. decembra 2023, u 11 časova, u kultnoj knjižari "Geca Kon" u Knez Mihailovoj 12 u Beogradu. Na promociji će govoriti Petar Arbutina, dr Jasmina Ćirić kao i Muharem Bazdulj.

Zbirka putopisa i reportaža pod naslovom „Zapisi iz Makedonije“, autora Milutina Stančića, jednog od osnivača i prvog čoveka Srpskog kulturno-informativnog centra „Spona“ iz Skoplja, svetlost dana ugledala je tokom septembra 2023. godine u izdanju Službenog glasnika Republike Srbije.

Milutin Stančić je profesor makedonske i južnoslovenske književnosti i srpskog jezika, a diplomirao je na Univerzitetu Sv. Kiril i Metodij u Skoplju. Urednik je magazina „Slovo“ i informativnog portala srbi.org.mk.

Književnost je njegova preokupacija iz studentskih dana, pa se u Centru Spona javlja i kao kreator i moderator mnogih književnih radionica, gde su obrađivani znameniti srpski pisci, kao i dela makedonskih autora prevođenih na srpski jezik, a organizovao je i brojne tribine, pesničke susrete, izložbe, dečje radionice, časove srpskog jezika.

Bio je dopisnik iz Makedonije za list Sport, u izdanju Kompanije Novosti. Novinar u Makedonskoj radio televiziji pri redakciji na srpskom – Vidik. Objavljivao je tekstove o znamenitostima i kulturnoj baštini Srba u Makedoniji u časopisu Nacionalna revija Srbija, Geopolitika.

Zadnjih jedanaest godina sa izuzetnim entuzijazmom učestvuje u radu organizacije „Srbi za Srbe“ u organizaciji pomoći za socijalno ugrožene porodice na teritoriji Makedonije.

PREDSTAVA KOJA OTVARA BROJNA PITANJA: „Nežnost, poslednja reč sveta – dnevnik zajednice o ekstremizmu”u novosadskom pozorištu

Stančić je u dva mandata bio direktor Uprave za razvoj i unapređenje obrazovanja pripadnika malobrojnijih zajednica u Makedoniji, a tokom prvog mandata 2019, izdejstvovao je uvođenje izbornog predmeta Jezik i kultura Srba u osnovnim školama.

Posle beogradske promocije, očekuje se i promocija „Zapisa iz Makedonije“ u Skoplju, kao i u drugim gradovima Srbije i Makedonije…

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter