Izvor:
30.01.2019 u 10:31
0

ZAMISLI SVETLOST: U KC Grad manifestacija “Beograd svetlosti“ od 4.februara!

Manifestacija "Beograd svetlosti" biće održana od 4. do 9. februara u Kulturnom centru "Grad" pod sloganom "Zamisli svetlost".

Tokom trajanja manifestacije pet umetnika, umetničkih grupa i kolektiva, svojim dinamičnim performansima, instalacijama i izložbama koje se poigravaju pokretom, svetlom i zvukom, transformisaće galeriju KC Grada i svake večeri publici ponuditi sasvim drugačije iskustvo.

Sa namerom da zaobiđe tematske okvire, "Beograd svetlosti" se ove godine bavi zamišljanjem, osmišljavanjem i promišljanjem pa će se među učesnicima naći umetnici, naučnici, performeri, dizajneri svetla, pozorišni reditelji, scenografi i muzičari.

Zanimljivim i nesvakidašnjim programom u kome se prepliću umetnost, nauka i tehnologija, učesnici će se poigrati se vizuelnom percepcijom posetilaca i zaintrigirati ih da i sami zamisle svetlost, najavili su organizatori.

Program će otvoriti performans umetničke grupe "Radio.Nica", a sledi svetlosna instalacija "Luminiscencia" vizuelnog umetnika Izvanrednog Boba, zatim sinergetski svetlosno-zvučni performans "Talasi" vizuelne umetnice Aleksandre Stratimirović i argentinskog trubača Leonela Kaplana.

Njihov performans biće prolog za predavanje "Svetlosna tkanja u Sunčevom sistemu" na kome će astrofizičarka Nataša Todorović govoriti o neobičnim putanjama nebeskih tela u svemiru, a upravo je to njeno predavanje poslužilo kao inspiracija za "Talase".

Na programu će biti i svetlosna instalacija i performans "Iskra.Kozma" iza koga stoji podmladak domaće umetničke scene – kolektiv "Lansiranje", a tu je i izložba "Politike predstavljanja" engleskog umetnika Marka Brogana.

Poslednji dan "Beograda svetlosti" rezervisan je za radionicu "Svetlucanje" na kojoj će najmlađi imati priliku da izraze svoju kreativnost.

Manifestaciju zatvara "Lightscapes", javna diskusija o osvetljenju u gradu koju će voditi "Beogradski svetlosni detektivi", koji će pre same manifestacije zajedno sa studentima, umetnicima, inženjerima, arhitektama i svim zainteresovanim građanima organizovati "svetlosnu šetnju" kroz grad.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Izvor: Tanjug
Foto: kcgrad.rs/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter