Izvor: City magazine
06.10.2023 u 14:10
0

EVO ZAŠTO TREBA DA STAVITE NOVČIĆ U ZAMRZIVAČ PRE NEGO ŠTO KRENETE NA PUT: Genijalan trik koji je oduševio internet

Kada se budete spremali za svoje sledeće putovanje, setite se da ubacite novčić u zamrzivač. Zvuči čudno? Verujemo, ali razlog je vrlo važan.

Naime, novčić će vam tako dati do znanja ako je u tvojoj kući nestalo struje na duže vreme i posledično – da li se hrana pokvarila. Dobar trik, zar ne? Evo kako deluje.

Trik je na TikToku podelila Emerald Autlou, mama koja na tom profilu deli razne ideje. A ova uključuje čašu zamrznute vode u koju na vrh treba da stavite novčić, a zatim ostavite u zamrzivaču.

U slučaju da nestane struje dok ste na putu, sadržaj zamrzivača, baš kao i zamrznuta voda, će početi da se topi, a tako će i novčić potonuti.

RUSKI DORUČAK KOJI JE ODUŠEVIO SRBE: Prava je energetska bomba, daje snagu za čitav dan!

A to je važno jer ako struje nije bilo duže vreme to znači dužu izloženost hrane višim temperaturama i njeno brže kvarenje. Ako vam je zamrzivač pun, a struje je nestalo, hrana još može da izdrži čak dva dana, a ako je pun napola, hrana će početi da se kvari za jedan dan.

@emerald_outlaw Travel Hack ✈️ How to know if your power went out and your food is spoiled 🤯 #travelhack #travelwithkids #traveltipsandtricks #poweroutage ♬ The Magic Bomb (Questions I Get Asked) [Extended Mix] – Hoàng Read

Hranu koja je na temperaturi višoj od propisane duže od dva sata i ne upotrebite je, trebalo bi da se baci, a naročito oprezan treba biti oko mesa.

Sad ovaj trik i ne zvuči tako neobično, zar ne?

Idealno bi bilo da, kad se vratite s puta, pronađete novčić baš tamo gde ste ga ostavili, ali ako je on malo potonuo, svakako proverite sadržaj zamrzivača, ali i ostatka frižidera.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter