Izvor: happybsc
22.08.2023 u 19:43
0

NESVAKIDAŠNJA POJAVA, WOW! Žirafa rođena bez pega na telu – stručnjaci veruju da je jedina te boje na planeti (VIDEO)

U Tenesiju 31. jula u zoološkom vrtu rođena je žirafa čije je jedinstveno telo jedino na svetu.Smeđe je boje, ali nema ni jednu mrlju koje su karakteristične za ove dugovratne životinje.

Šare, koje uglavnom služe kao oblik kamuflaže u divljini, sadrže sistem krvnih sudova ispod sebe koji im pomaže da oslobode i regulišu telesnu toplotu.

-Stručnjaci za žirafe veruju da je ovo jedina mrežasta žirafa jednoobrazne boje koja živi na planet- navodi se u saopštenju zoološkog vrta Brajts

Mrežaste žirafe, koje imaju smeđe i narandžaste mrlje, navedene su kao ugrožene 2018. godine, prema Fondaciji za očuvanje žirafa. Stefani Fenesi, izvršna direktorica Fondacije za očuvanje žirafa, rekla je da grupa “nikada nije videla sličnu žirafu u divljini Afrike-.

Poslednji poznati zapis o žirafi bez šara bio je u zoološkom vrtu Ueno u Tokiju 1972. godine, rekao je Djevid Brajt ,direktor Brajt Zoo vrta.

Zoološki vrt se nada da će neobično stvorenje pomoći da se istaknu izazovi sa kojima se suočavaju žirafe, uključujući uništavanje njihovog prirodnog staništa u Africi zbog klimatskih promena i nezakonitog lova.

-Divlje populacije tiho izumiru, a 40 odsto populacije divljih žirafa je izgubljeno u samo poslednje tri decenije-

Žirafe bez pega su tolika retkost da su iz nacionalnog parka u Keniji saopštili da se dva dosadašnja primerka uginula 2020

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter