Izvor: BSCHappy/24sedam
25.01.2024 u 16:29
0

NEMOJTE DA NASEDNETE: Kruži nova SMS prevara

Jedan sugrađanin podelio je sa nama sadržaj poruke, a kako smo se uverili, nije jedini koji je dobio ovakav oblik obmane

U poslednje vreme, u Srbiji kruži nova prevara putem SMS poruka, gde prevaranti se predstavljaju kao lica koja imaju veze sa mobilnim kompanijama, upućujući građane da se obrate na određene profile na aplikaciji Telegram.

Jedan sugrađanin podelio je sa nama sadržaj poruke, a kako smo se uverili, nije jedini koji je dobio ovakav oblik obmane.

OVO SIGURNO NE ZNATE: Sada je 7532. a ne 2024. godina! Kalendar lepo kaže…

Nepoznata osoba se predstavlja u ime kompanije za mobilnu energiju i nudi mogućnost lakog zarađivanja novca putem recikliranja i iznajmljivanja. Poruka sadrži poziv da se obrati određenom profilu na Telegramu, u ovom konkretnom slučaju potpisanom kao Frank13499.

Poruka glasi: „Zdravo! Mi smo zajednička kompanija za mobilnu energiju. Lako zarađuju novac recikliranjem i iznajmljivanjem. Sve što vam treba je telefon da biste radili i možete zaraditi 35-1000 dolara dnevno, sa dnevnim isplatama“.

Druga, slična poruka, glasi ovako, “Mobilni telefon može da radi, sa stabilnom garancijom dohotka u iznosu od 35 do 500 USD dnevno. Ako ste zainteresovani, obratite se telegramu @Jason8632”, stoji u poruci .

printscreen

Ukoliko ste dobili ovakvu poruku na mejl ili u SMS formatu, nikako ne pretražujte ili klikćite na linkove koji se navode na kraju poruka, jer je ovo najnovija internet prevara.

Građani se upozoravaju da budu oprezni i ne pristupaju ovakvim sumnjivim porukama ili aplikacijama, te da ne dele lične informacije ili vrše finansijske transakcije na osnovu takvih upita. Preporučuje se prijavljivanje ovakvih prevara lokalnim organima ili telekomunikacionim provajderima kako bi se sprečila dalja zloupotreba.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter