Izvor: BSC happy portal
11.11.2023 u 13:19
0

ON JE OSNOVAO PRVI SPRSKI HAREM, LEPOTICE SU GA DVORILE: Kada je napuštao Srbiju, ovaj postupak je mnoge šokirao

Kada su Srbi oslobodili Beograd, izginulo je mnogo Turaka, a veliki broj turskih udovica je ostalo na rubu egzistencije.

S obzirom na to da nisu mogli da im pomognu, Srbi su ih ukracavali u više lađa i slali u Tursku. U Poreču, Milenko Stojković zaustavio je te lađe i pokupio je najlepše žene.

@somikalami♬ Serbian Pot-pourri: Stani Stani Ibar Vodo – Bora Dugić & Milan Nešović & Slobodan Prodanović & Marko Lazović & Slobodan Marković & Mihailo Blam

Turkinje koje je on pokupio nisu bile prve žene njegovog harema jer je imao već dosta Vlahinja, koje je uzimao na sličan način. Harem je počeo da pravi psole osvajanja tvrđave u Ramu, kada je iz tamošnjeg turskog harema pokupio sve najlepše žene, koje je odmah preveo u pravoslavnu veru.

U haremu je imao preko 40 žena i sve su služile samo njega, dvorile su ga i na putovanjima na kojima bi išao sa nekoliko žena.

Kada je morao da napusti Srbiju, raspustio je harem, dajući svakoj ženi slobodu i dovoljno dukata, jednu je ipak ostavio, sa kojom se kasnio i venčao. Kada su Srbi oslobodili Beograd, izginulo je mnogo Turaka, a veliki broj turskih udovica ostalo je rubu egzistencije.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter