Izvor: Happy BSC Portal
06.01.2024 u 17:01
0

PICA SA 1.001 VRSTOM SIRA UŠLA U GINISOVU KNJIGU: Svaki sir je sečen na kockicu od dva grama (VIDEO)

Kažu da je ukus vanzemaljski.

Dva francuska pica majstora Beona Benoa Bruel i Fabijen Montelaniko napravili su veoma neobičnu picu koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda po broju sireva koje sadrži.

Pica od čak 1.001 vrstr sira, od kojih 940 njih potiče iz Francuske, a 61 iz drugih delova sveta, je prava mala riznica ukusa napravljena u Liou u Francuskoj. Da bi uspeli da naprave ovo pica remek-delo, svaku vrstu sira isekli su na kockicu od dva grama. A da se testo ne bi pokidalo, prvo su ga ispekli, a onda pravili nadev od sira.

Kako su napravili picu?

Mekše sireve slagali su na tvrđe i okruživali kalupom da se ne bi razlivali tokom pečenja. Zatim je, posle dva minuta, taj kalup uklonjen, a pica je vraćena u rernu na još 20 sekundi pre vađenja.

Ovo nije prvi rekord u Ginisu

Bruel, koji je već oborio Ginisov rekord za najviše pice sa sirom 2020, kada je koristio 254 različita sira, proveo je pet meseci putujući po Francuskoj u potrazi za dodatnim vrstama sira. Čak je neke sireve dobijao besplatno, nakon što bi proizvođači sira saznali da ima nameru da obori svetski rekord.

KADA BISTE ZNALI MOĆ BROJEVA 3, 6, 9 ONDA BISTE U RUKAMA DRŽALI KLJUČ UNIVERZUMA! Ovo je bila TAJNA NIKOLE TESLE koju je STALNO POMINJAO

„Bio je pravi uspeh biti među proizvođačima sira, kao i posetiti farme i upoznati proizvođače koji su toliko strastveni u svojoj profesiji“, rekao je Bruel, koji peče pice već 13 godina, a sada je konačno dobio priznanje za to, za knjigu rekorda.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter