Izvor: 24 sedam
25.09.2023 u 10:10
1

TESTOVI POTVRDILI DA SKELETI NISU LJUDSKI! Šta do sada znamo o vanzemaljcima predstavljenim u meksičkom Kongresu? (VIDEO)

Peruanske vlasti pokrenule su krivičnu istragu o tome kako su izneta iz zemlje dva navodna leša vanzemaljaca koje je kontroverzni NLO istraživač nedavno meksičkom Kongresu.

Džejmi Mausan (70), meksički novinar i dugogodišnji lovac na vanzemaljce sa istorijom sumnjivih tvrdnji, izazvao je široko rasprostranjeno iznenađenje, nevericu i podsmeh na društvenim mrežama nakon što je predstavio dva navodna leša vanzemaljaca tokom saslušanja u Kongresu prošlog utorka.

Mumificirane ostatke sivkaste boje, oblika tela nalik na čoveka i izdužene glave sa tri prsta na svakoj ruci, u Kongres je doneo Mausan, koji je tvrdio da su pronađeni u Kusku u Peruu 2017.

U ponedeljak su lekari sproveli testove na posmrtnim ostacima uživo na Mausanovom Jutjub kanalu, zaključivši da nisu pronašli „nikakve dokaze o bilo kakvom sastavljanju ili manipulaciji lobanjama“, što naizgled dokazuje da ostatke nisu napravili ljudi.

Međutim, peruanska vlada tvrdi da su tela verovatno prehispanski predmeti, a ministar kulture Lesli Urteaga saopštio je ove sadmice da zvaničnici istražuju kako su leševi došli u Mausanov posed i napustili Peru, dodajući da je podneta krivična prijava.

Mausan nije otkrio kako je došao do tela, ali insistira da je nevin i da će sve otkriti „u odgovarajuće vreme“.

– Nisam zabrinut. Nisam uradio apsolutno ništa protivzakonito – rekao je on za britanski.

Prethodne sporne tvrdnje

Mausan je 2017. godine učestvovao u dokumentarcu u kom je iznosio slične tvrdnje o mumificiranim vanzemaljcima.

Video-platforma sa teorijama zavera Gaia.com tvrdi da je mumija sa tri prsta otkrivena u regionu Naska u Peruu.

Nezavisni naučnici i univerziteti trenutno analiziraju nalaze, a početna ispitivanja ukazuju na mogućnost da je reč o materijalu koji nije sličan ičemu pronađenom među fosilima – navodi se na veb-stranici.

– Da li bi ovo mogao biti primitivni čovek sa namernim ili razvojnim deformitetom ili neosporan dokaz da neljudska vrsta postoji? – dodaje se.

Mausan, koji je doveo snimatelje do mumije iz Naske dve godine ranije, bio je ključni organizator onoga što je časopis „Skeptical Inquirer“ nazvao „najvećim sramotom u ufologiji“.

Takozvani Rozvelovi slajdovi, koji sadrže fotografiju navodno mrtvog vanzemaljca, predstavljeni su pred svetskom onlajn publikom na događaju 2015. pod nazivom „Budi svedok“.

Kasnije je otkriveno da je fotografija bila mumificirano telo deteta Indijanaca.

Otkriće je dovelo do toga da se većina umešanih izvinila, ali Mausan je odbio da prizna poraz, rekavši za „Miror onlajn“ da je saga „daleko od kraja“, kao i da „može biti istina“ da je telo zapravo mrtvo dete.

Ali postoji toliko mnogo anomalija da je nemoguće da je ovo ljudsko biće – kazao je tada za britanski portal.

Testiranje tela

Naučnici su u ponedeljak pregledali dva navodna tela vanzemaljaca na klinici „Noor“, a Hose Zalse Benitez, direktor Instituta za istraživanje zdravstvenih nauka pri sekretaru meksičke mornarice, rekao je da studije dokazuju da su navodni vanzemaljci celoviti skeleti i da ih nisu sastavili ljudi.

Takođe je rekao da je njegov tim otkrio da je jedno od tela „bilo netaknuto, biološkog porekla i da je bilo u trudnoći“, ukazujući na velike kvržice u abdomenu navodnog vanzemaljca, za koje je sugerisao da bi mogla biti jaja.

Ali malo je verovatno da će njegovo svedočenje ubediti kritičare zbog njegove duge veze sa Mausanom.

Benitez, koji se pojavio pored Mausana tokom njegovog svedočenja u Kongresu, bio je jedan od vodećih istraživača na razotkrivenim „Rozvelovim slajdovima“, a pojavio se i u dokumentarcu „Gaia“ iz 2017.

U snimku se može videti kako tvrdi da tri prsta navode da mislimo da ovo ne pripada ljudskoj vrsti.

Prema Asošijeted presu, izveštaj peruanskog tužilaštva iz 2017. godine otkrio je da su druga tela za koja Mausan tvrdi da su vanzemaljci zapravo nedavno proizvedene lutke, koje su prekrivene mešavinom papira i sintetičkog lepka kako bi se simuliralo prisustvo kože.

„Stari 1.000 godina“

Tokom svog svedočenja prošle nedelje Mausan je rekao da su leševi stari između 700 i 1.800 godina, dodajući da su analizirani putem procesa utvrđivanja starosti ugljenika.

Ova bića su stara oko 1.000 godina – rekao je.

Univerzitetski institut za fiziku potvrdio je u saopštenju da je izvršio testove, ali samo da bi utvrdio starost, a ne poreklo primeraka. Njegova laboratorija se „distancira od svake naknadne upotrebe, tumačenja ili pogrešnog predstavljanja rezultata koje izdaje“, navodi se u saopštenju.

– To je najvažniji od svih dokaza – rekao je Mausan tokom saslušanja, rekavši da su naučnici utvrdili da je više od 30 odsto DNK uzoraka „nepoznato“.

To jest, ako nam DNK pokazuje da su oni neljudska bića i da ne postoji ništa što izgledalo ovako na svetu, mi to treba da prihvatimo kao takvo – dodao je Mausan, napominjući da ne želi da ih naziva vanzemaljcima, jer to ne zna.

Tvrdio je da su navodna tela pronađena fosilizovana u rudnicima u Kusku, u sloju dijatomejske zemlje ili drevnih fitoplanktonskih algi.

– Ovo nisu bića koja su pronađena nakon olupine NLO-a. Pronađeni su u rudnicima dijatomeja, a kasnije su fosilizovani. Da li su vanzemaljci ili ne, ne znamo, ali bili su inteligentni i živeli su sa nama. Trebalo bi da prepišu istoriju… Nismo sami u ovom ogromnom univerzumu, trebalo bi da prihvatimo ovu realnost – izjavio je Mausan.

Kako su prešli granicu?

Sednicu meksičkog Kongresa sazvao je poslanik vladajuće stranke Serhio Gutijerez, koji je tvrdio da je događaj od javnog interesa.

Tokom saslušanja Gutijerez je zamolio govornike da se zakunu da će govoriti istinu. On je rekao da je Mausan zatražio sednicu nakon što je komitetu američkog Kongresa u julu bivši obaveštajni zvaničnik rekao da ljudi nisu sami u univerzumu i da američke vlasti prikrivaju dokaze.

U maju je američka svemirska agencija NASA održala svoj prvi javni sastanak o ovom pitanju i pozvala na rigorozniji naučni pristup kako bi se razjasnilo poreklo takozvanih neidentifikovanih anomalnih fenomena (UAP), ranije nazivanih neidentifikovani leteći objekti (NLO).

Naučnici su naširoko odbacili Mausanove tvrdnje.

Sa iskustvom koje imaju svi istraživači koji su radili s pretkolumbijskim mumijama, posebno iz oblasti Naske, vrlo nam je jasno da su ove mumije, velike, pretkolumbijska ljudska bića koja su modifikovana za komercijalnu upotrebu, a navodne „male mumije“ su strukture koje su sastavljene – rekao je fizički antropolog Gvido Lombardi za portal „El Comercio“.

Meksička fizičarka i astronomkinja Huljieta Fjero rekla je za publikaciju da je peruanski ambasador trebalo da bude pozvan na saslušanje.

– Možete da zamislite šta znači prikazati „vanzemaljce“ iskopane u toj zemlji i dovesti ih u Meksiko, a ne pozvati predstavnike iz Perua, to je strašno. Kako su prošli carinu? Osim toga, da su vanzemaljci, prvo što treba da uradite jeste da ih izolujete. Jer šta ako donesu virus sa nekog drugog mesta i izazovu strašnu pandemiju? – kazala je ona.

„Ogroman korak unazad”

Mnogi istraživači NLO-a kritikovali su Mausana, optužujući novinara da diskredituje temu u vreme kada su verodostojnija otkrića dobijala na snazi.

Rajan Grejvs, bivši pilot američke mornarice i izvršni direktor organizacije „Amerikanci za bezbedno vazduhoplovstvo“ (ASA), bio je među onim koji su svedočili pred meksičkim kongresom, ali je predstavljanje leševa ocenio kao „nepotkrijepljenu akrobaciju“.

Grejvs, koji je svedočio o NLO u američkom Kongresu u julu, rekao je da su Mausanove tvrdnje ogromna mrlja u njegovom ozbiljnom radu na UAP.

– Nažalost, jučerašnje demonstracije su bile veliki korak unazad po ovom pitanju – rekao je Grejvs u saopštenju objavljenom na Iksu, ranije poznatom kao Tviter.

Moje svedočenje je bilo usredsređeno na prenošenje svog iskustva i izveštaja o UAP koje čujem od komercijalnih i vojnih vazduhoplovaca kroz ASA program svedoka. Nastaviću da podižem svest o UAP kao hitnom pitanju bezbednosti u vazduhoplovstvu, nacionalne bezbednosti i nauke, ali sam duboko razočaran ovim neutemeljenim potezom – dodao je.

Džon Grinvald Mlađi, osnivač veb-stranice „The Black Vault“ („Crni trezor“), rekao je da priču o telu „vanzemaljaca“ pokriva „ceo svet“.

Ali s obzirom na istoriju promotera, da li je to dobra ili loša stvar? I da li razgovoru o NLO-u zaista treba taj prtljag? – zapitao se Grinvald Mlađi.

Profesor sa Harvarda Avi Loub, koji je bio u potrazi za srušenim vanzemaljskim materijalom na dnu Tihog okeana severno od Australije, takođe je nastupio na meksičkom saslušanju pre Mausana.

U junu je bivši obaveštajni zvaničnik koji je postao uzbunjivač tvrdio da je američka vlada tajno pronašla letelice neljudskog porekla i tela vanzemaljaca.

Dejvid Graš, veteran Ratnog vazduhoplovstva i bivši član Nacionalne geoprostorne obaveštajne agencije i Nacionalne izviđačke kancelarije, izneo je tvrdnje u nizu bombaških izveštaja u „The Debrief“ i „NewsNation“.

Sledećeg meseca Graš je svedočio na saslušanju o NLO-u zajedno sa Grejvsom i Dejvidom Frejvorom, bivšim visokorangiranim pilotom borbenog aviona američke mornarice koji je tvrdio da je jurio NLO kod obale San Dijega 2004.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “TESTOVI POTVRDILI DA SKELETI NISU LJUDSKI! Šta do sada znamo o vanzemaljcima predstavljenim u meksičkom Kongresu? (VIDEO)”

  1. Sumnjam da je ovo bice vanzemaljac ali je neverovatno slicno ribolikoj figuri iz Vince, to je mozda neka davno izumrla zivotinja ili mozda cak inteligentno ili polu-inteligento bice koje je nekada bilo nasiroko poznato a sada je izumrlo. Ovo su samo nagadjanja, ali ne izgleda da bi takvo bice ikako moglo i da upravlja nekakvim svemirskim brodom ako je doslo van zemlje a potraga za njegovim ljudskim genima je s tim beskorisna jer verovatno i nije ljudsko bice ili humanoid ako je uopste stvarno.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter