Izvor: Republika.rs
09.11.2023 u 13:58
0

U OVOJ ZEMLJI DAME NAJVIŠE PIJU: Naučna studija pokazala zapanjujuće rezultate

U kojoj zemlji dame najviše piju

U studiji Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj obuhvaćene su 33 evropske zemlje.

Žene u Velikoj Britaniji su na vrhu svetske liste kada je reč o konzumiranju alkoholnih pića, navodi se u izveštaju Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD).

U pomenutoj studiji upoređivana je potrošnja alkohola u 33 zemlje, a kada je reč o Britankama istraživanja govore da 26 odsto njih pije najmanje šest alkoholnih pića u jednom intervalu najmanje jednom mesečno, preneo je Gardijan.

Međutim, kod britanskih muškaraca taj rezultat mnogo je veći i iznosi 45 odsto. Kada je reč o kombinaciji oba pola, Ujedinjeno Kraljevstvo je ukupno rangirano na trećem mestu sa Luksemburgom na rang listi opijanja, iza Rumunije i Danske.

S tim u vezi, izvršni direktor organizacije „Alkohol čejndž UK“ Dr Ričard Pajper rekao je „alkohol prouzrokuje previše štete u Britaniji“, što se, kako kaže, ipak može u „potpunosti eliminisati“.

Postoji ogromna potreba da vlada uvede mere za koje znamo da će smanjiti štetu od alkohola i spasiti živote, kao što su odgovarajuća kontrola marketinga alkohola i njegovo jasnije označavanje – navodi Pajper.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter