Izvor: Informer
01.11.2023 u 07:34
0

ALKARAZ POŽELEO PRVO MESTO PA DOŽIVEO BRODOLOM! Novak u Parizu završava ovogodišnju trku!?

Nisam na 100 odsto, ali sam blizu, poručio je Alkaraz.

Nedavno smo pisali o tome da nas do kraja takmičarske sezone u tenisu očekuje izuzetno zanimljiva borba za prvo mesto na ATP listi. Naravno, u glavnoj ulozi su Novak Đoković i Karlos Alkaraz, a srpski teniser dva turnira pred kraj godine ima „pol poziciju“. 

Ipak, Novaku će biti potrebno da odbrani poene osvojene u Parizu i Torinu kako bi ostao prvoplasirani. Druge planove ima njegov ljuti rival – Karlos Alkaraz koji se nada da će uspeti da nadmaši srpskog asa i godinu završi kao najbolji na planeti.

– Naravno da mi je cilj prvo mesto na ATP listi na kraju godine. Radim da budem još bolji igrač, ali naravno da se i Đoković pita – rekao je Alkaraz, a potom objasnio kako se oseća nakon opravka od povrede koja ga je mučila tokom prethodnih dana.

– Osećam se bolje. Očigledno, imao sam nekoliko nedelja da oporavim telo. Povredio sam se na mastersu u Šangaju, ali dani odmora su mi mnogo pomogli. Nisam još 100 odsto spreman, ali sam blizu. 

Ipak, to se u prvom kolu Mastersa u Parizu nije videlo budući da ga je nakon sat i po vremena borbe nadigrao Roman Safijulin i tako praktično rešio trku za prvo mesto. Španac je u Bersiju branio četvrtfinale od prošle godine, a ove je eliminisan dva koraka ranije. Dakle, jasno je da će njegovi bodovi otići u minus, sa druge strane, Novak je igrao finale i ukoliko ponovi taj rezultat bodovni saldo ostaće mu isti.

Uoči Mastersa u Parizu Novak je imao 11.045 bodova, sa druge strane, Alkaraz je stajao na 8.625 i nakon rane eliminacije izgubiće 180 zarađenih prošle godine. 

Zanimljivo, iako su Đoković i Alkaraz veliki rival u borbi za prvo mesto, njihov odnos van terena je sjajan. Srpski i španski teniser sparingovali su uoči Mastersa u Parizu.

– Imao sam kvalitetan trening sa Đokovićem i Rudom. Sa Đokovićem je to bio rad punog intenziteta. Mislim da smo već trenirali zajedno u Madridu i na Rolan Garosu. Ovo nam je treći ili četvrti put da radimo zajedno. Ne plašim se da će Novak da se navikne na moju igru, odigrali smo već četiri meča, tako da se dobro poznajemo – podvukao je Španac.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter