Izvor: Alo.rs
16.12.2023 u 08:12
0

ČUVENI TENISKI STRUČNJAK O NOLETOVOJ DOMINACIJI: „Rafa i Rodžer su bila dva superstara, a onda se pojavio Novak“

Jasno je da je Đoković najbolji teniser svih vremena, rekordi govore za sebe, poručio je Muratoglu.

Pokazuje Novak Đoković godinama da mu u svetu tenisa nema ravnog. Potvrda toga, ali i tačka na GOAT debatu stigla je u nedavno završenoj sezoni koju je Srbin završio sa tri grend slem titule (24 ukupno). Na sve to, popularni Nole, osmi put je godinu završio kao najbolji na svetu i mnogi veruju da će u istom tempu nastaviti i 2024.

Srpski teniser već je počeo sa pripremama za narednu sezonu. Zajedno sa Hamadom Međedovićem trenira u Dubaiju i sprema se za australijsku turneju koja je prva na startu 2024. godine. Jasno je – glavni cilj je trofej na Australijan openu. Đoković je, bez ikakve dileme, apsolutni favorit za 11. titulu u Melburnu. Sa tim se slaže i Patrik Muratoglu koji je na „UTS“ egzibiciji u Londonu govorio o uspesima najboljeg svih vremena.

ATP SE OBRUKAO ZA SVA VREMENA: Alkaraz dobio nagradu koju Đoković nije nikada u karijeri

– Rafa i Rodžer su bila dva superstara svetskog tenisa, ali je stigao Novak i pobedio obojicu, publika ga je mrzela zbog toga. Zviždali su mu i iz drugoh razloga. Kaže da ne voli negativnosti, ali ponekad i sam tera publiku da mu zviždi jer mu to pomaže tokom mečeva. Ne smemo zaboraviti da ima 14 miliona pratilaca na Instagramu, da je veliki heroj u Srbiji. On je najveće ime u tenisu i svima će nedostajati kada se povuče – rekao je Muratoglu.

Tokom 2023. godine nova generacija pokazala je da će u budućnosti tenis imati na koga da se osloni. Alkaraz je oduzeo Đokoviću „kalendarski slem“ pobedom u finalu Vimbldona, dok je Janik Siner zajedno sa reprezentacijom Italije bio bolji od Noleta i Srbije u polufinalu Dejvis kupa. Ipak, Muratoglu smatra da je pred njima još mnogo posla ukoliko žele da Novaka skinu sa trona.

– Setite se kraja prošle godine, svi su pričali kako će Holger Rune biti taj koji će zaustaviti Đokovića, i evo sada isto pričaju za Sinera, ali to se još nije desilo. Rekordi govore za sebe. Srušio je sve rekorde i sada je daleko jasno da je najveći teniser svih vremena. Ako se samo setite da će u 2024. proslaviti 37. rođendan, deluje ludo da i dalje tako mnogo pobeđuje. Imati takav rekord, to znači da mora da pobeđujete stalno 20 godina, a tako nešto nismo videli često u drugim sportovima – dodao je legendarni teniser.

Naravno, najteže će im biti na grend slem turnirima gde Novaku Đokoviću nema ravnog, posebno nakon što je srpski teniser priznao da mu je u „ovim godinama“ to glavni cilj svake sezone.

– Setite se kraja prošle godine, svi su pričali kako će Holger Rune biti taj koji će zaustaviti Đokovića, i evo sada isto pričaju za Sinera, ali to se još nije desilo. Rekordi govore za sebe. Srušio je sve rekorde i sada je daleko jasno da je najveći teniser svih vremena. Ako se samo setite da će u 2024. proslaviti 37. rođendan, deluje ludo da i dalje tako mnogo pobeđuje. Imati takav rekord, to znači da mora da pobeđujete stalno 20 godina, a tako nešto nismo videli često u drugim sportovima – podvukao je Muratoglu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter